Nogomet

Rakitić: "Izbornik nam je pokazao kako možemo svladati Island, vidjeli smo njihove mane"

Branimir Korać • srijeda, 13.11.2013.
Rakitić: "Izbornik nam je pokazao kako možemo svladati Island, vidjeli smo njihove mane"
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je na Island gdje ju u petak očekuje prvi dvoboj dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Uoči odlaska reprezentativci su redom bili raspoloženi i optimistični po pitanju konačnog ishoda...

S velikim očekivanjima hrvatski reprezentativci su otputovali na Island. Odlazak je protekao u optimističnom raspoloženju.

Ivo Iličević je povratnik u reprezentaciju nakon brojnih problema s ozljedama i iako mu nedostaje utakmica, nada se nastupu.

"Poziv me nije iznenadio jer izbornik Kovač dobro poznaje moje mogućnosti i zna što mogu odigrati. Imao sam dosta problema s ozljedama, ali sada sam potpuno spreman i u treningu. Nadam se nekoj minutaži, a spreman sam nastupiti i od prve minute ukoliko se to bude tražilo. Što se tiče susreta, nadam se da nećemo primiti gol, ali da ćemo zabiti barem jedan ili dva", prenosi Večernji list riječi Ive Iličevića.

Povratnik u reprezentaciju je i Danijel Pranjić koji se oprostio od reprezentacije, ali je ipak odlučio pomoći na izbornikov poziv.

"Bilo mi je teško u početku jer sam s dosta emocija primio povratak u reprezentaciju. Sretan sam i važno je da odemo u Brazil, a nadam se da mogu iznenaditi kao što je Ćorluka iznenadio u prošlim dodatnim kvalifikacijama protiv Turske. Zadovoljio bi me remi, no idemo po pobjedu. Što se tiče hladnoće, ne brine me, njima samo vratar igra na Islandu stoga će im biti jednako teško kao i nama. Osobno sam se naigrao utakmica po hladnom vremenu još u Nizozemskoj", dodaje Pranjić.

Jedan od glavnih aduta trebao bi biti Ivan Rakitić koji igra sjajno u dresu Seville. U reprezentaciji je dosad bio ponešto suzdržan i vidjet će se kakvu mu je ulogu Niko Kovač namijenio.

"Nakon odrađenih treninga dojam je vrlo pozitivan. Puno smo toga napravili, pregledali snimke njihovih nastupa, uočili vrline i mane i izbornik nam je pokazao kako ih možemo pobijediti. Svaki trener donosi nešto svoje pa je tako donio i Kovač."

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.11.2013. u 12:55
    To cemo sve vidjet vec nakon prvih 10 minuta utakmice!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.11.2013. u 12:38
    Nekako mi je i po izjavama igrača i svemu ostalom puno bolja atmosfera u repki nego dok je bio onaj gmaz. Zanimljivo kako u tako malo vremena se može promjeniti cijela slika u javnosti. Mislim da ćemo biti jako dobri i barem se za požrtvovnost i borbenost ne moramo brinuti.
    Obrisan korisnik
  • Mihalj14.11.2013. u 10:35
    seedorf suzdrži se od komentiranja reprezentacije, lijepi pozdrav
    Mihalj
  • Obrisan korisnik13.11.2013. u 19:18
    kakve pravde?
    Obrisan korisnik
  • Sensation13.11.2013. u 18:35
    e moj seedorf, svaki puta se pitam kako moze jedan provokator tako dobar nik i avatar imati.. inace, iz teksta se moze procitati da pranja igra u prvih 11 obranu...ako ste primjetili
    Sensation