Rukomet

Zagrebaši nošeni domaćom atmosferom pokušat će ukrotiti njemačke Lavove

Zvonka Keliš • subota, 23.11.2013.
Zagrebaši nošeni domaćom atmosferom pokušat će ukrotiti njemačke Lavove

Pred momčadi CO Zagreba ove je subote nastavak europskog rukometnog puta koji donosi nov i težak dvoboj s njemačkim Rhein-Neckar Löwenom. Prije nešto više od tjedan dana njemački Lavovi onim zagrebačkim su očitali pravu malu rukometnu lekciju te isto zasigurno žele učiniti i na gostujućem terenu, no pune tribine zagrebačke Arene, odlična atmosfera te dobar otpor kojeg Zagrebaši znaju pružiti možda bi mogli prirediti i pravo malo iznenađenje.

Zagrebački mladi Lavovi ove će subote zakoračiti u novo i itekako teško kolo najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. Naime, Liga prvaka ovoga im je puta u njihovu Arenu dovela jake njemačke Lavove koji nakon slavlja na svome terenu prethodnoga tjedna žele nastaviti u istome ritmu. No, rukometaši Croatia osiguranja Zagreb dobro su poradili na svojim pogreškama te s motivom više u obliku domaće publike žele prirediti pravo malo iznenađenje ekipi Rhein-Neckar Löwena.

Nakon pet odigranih europskih dvoboja, dva upisana slavlja (Celje, St. Petersburg) te tri pretrpljena poraza (Motor Zaporožje, Veszprem, RN Löwen) vrijeme je da se Zagrebaši ponovno vrate svojim dobrim starim navikama, prije svega dobroj igri, kao i pobjedama s kojima su već nastavili u SEHA ligi. Protekle nedjelje, svega par dana nakon gostovanja u Njemačkoj momčad CO Zagreba gostovala je, naime, u Osijeku gdje je u pravom hrvatskom derbiju na koncu uspjela svladati ekipu našičkog Nexea.

"Pobjeda bi pomogla rješavanju psihološkog tereta"

"U prvom susretu u Njemačkoj premekano smo krenuli, obrana nije funkcionirala, dok smo u napadu bili prestatični. Za te greške znamo, sada je pitanje kako to možemo popraviti za domaći dvoboj s njemačkom ekipom. Svjesni smo da u subotu dolazi jedan od najboljih sastava na svijetu koji ima dva igrača koja su nominirana za najboljeg igrača svijeta, Landina i Gensheimera, no moramo dati maksimum, odigrati odličnu utakmicu jer u suprotnom riskiramo težak poraz", kazao je ususret dvoboju pomoćni trener Zlatko Saračević koji je potom nadodao: "Pobjeda protiv RN Löwena puno bi značila za plasman u skupini, dva boda bi nam bila jako vrijedna, a svaki bod u Ligi prvaka je velik kao kuća. Ovoj ekipi Zagreba, koja je jedna od najmlađih u Ligi prvaka, pobjeda protiv velikog protivnika pomogla bi da se riješi velikog psihološkog tereta koji ima.''

Bila je to vrlo dobra priprema za regionalnog i hrvatskog prvaka kako bi svoje pogreške osim na treningu ispravio i u pravom susretu te kako bi se na najbolji mogući način uigrao za uzvrat protiv Nijemaca. Spajanje dobre obrane i napada već je dobro poznat recept za nošenje čak i s onim najjačim suparnicima, a kada se tomu pridoda raspoloženi vratarski duo te ovosezonska najjača karika Zagreba, Stipe Mandalinić, vjera u pravo malo čudo u zagrebačkoj Areni mora postojati.

Uz to odlične su vijesti stigle i u obliku potpuna povratka na teren itekako vrijednih Sandra Obranovića i Josipa Šandrka koji će ne samo dati dodatnu jačinu i agresivnost Zagrebovoj obrani, već će pojačati i napad, dakako, kako će im se dizati forma svakom utakmicom sve više i više. Uz čvrstu obranu doći će zasigurno i laki pogoci iz kontre gdje bi se trebala iskazati hrvatska krila u odličnoj formi, a ukoliko proradi i top Luke Stepančića i pokoja dobra ideja i akcija Josipa Valčića te Ante Kaleba vrijedi samo pričekati na dobar rad pivota kako bi se u Zagrebu kreiralo željeno iznenađenje.

Iako dobro poznaje mogućnosti svoje momčad, trener CO Zagreba Boris Dvoršek bio je realan u očekivanjima ishoda subotnjeg dvoboja, ali je i najavio veliku borbu posebice pred punim tribinama zagrebačke Arene: "RN Löwen je bolja ekipa od nas, to je momčad koja pretendira na vrh Bundeslige te je pokrivena na svim mjestima. Moćna je i fizički i trkački i činjenica je da mi u Njemačkoj protiv nje nismo imali šansi. Iako je njima svejedno igraju li u gostima ili kod kuće, nama nije. Stoga treba pružiti što bolji otpor i upotrijebiti snagu uma, volje, htijenja i želje da pokažemo da se možemo nositi s takvom ekipom. Moramo dići svoju borbenost i agresivnost kako bismo parirali RN Löwenu."

Aktualni osvajač Kupa EHF, pak, u Zagreb stiže netom prije još jednog teškog gostovanja u sklopu Lige prvaka, onog u Harkivu kod Motor Zaporožja od kojeg na svom terenu pamti izgubljen bod, dok je iza sebe ostavio nov ogled u Bundesligi koji je nakon velike borbe ipak donio sigurno slavlje 30:27 nad ThSV Eisenachom. Momčad njemačkih Lavova, koja je u dosadašnjem dijelu svog europskog puta uz remi na otvaranju ostvarila tri slavlja te tek jedan poraz, onaj gostujući od Veszprema, nakon vrlo dobre i moćne predstave prije svega tjedan dana na svom terenu ove subote želi ponoviti vrlo dobru igru te još jednom pokazati svoju nadmoć kako bi potvrdila drugo mjesto skupine A te načinila još jedan velik korak k daljnjoj fazi natjecanja.

"U utakmici protiv RN Löwena nismo mogli pružiti dovoljno dobar otpor kao što se očekivalo od nas, no trenirali smo cijeli tjedan, pogledali snimku utakmicu, analizirali pogreške i siguran sam da će ove subote biti bolje", kratak je uoči novog susreta s RN Löwenom bio Zagrebov Lovro Mihić.

U svom novom izazovu momčad RN Löwena moći će računati na gotovo sve svoje karike, osim vratara Gorana Stojanovića koji i dalje ima problema s koljenom te će ga ponovno zamijeniti hrvatski vratar Roko Peribonio, sin poznatog hrvatskog rukometaša Tončija, koji je, pak, protekloga četvrtka upisao svoje prve europske minute i obrane upravo protiv bivše ekipe svoga oca. Uz sjajnog prvog vratara Landina koji će mu se pridružiti među vratnicama probleme bi Zagrebašima ponovno mogli i trebali stvarati krila Gensheimer i Prodanović, kao i raspoloženi Schmid, Gedeon Guardiola, Ekdahl du Rietz te Myrhol.

Uoči nešto napornijeg i dužeg puta u Zagreb, od onog očekivanog, trener trenutno četvrte momčadi Bundeslige, Gudmundur Gudmundsson, pojasnio je kako očekuje naporan put te se potom lagano osvrnuo na bundesligaški susret iza svoje momčadi, kao i europski pred njome: "Ne smijemo mnogo pričati o prvome poluvremenu protiv Eisenacha već moramo nastaviti igrati onako kako smo to u srijedu učinili u drugome dijelu. U Zagrebu nas, naime, očekuje užarena atmosfera i na to se moramo jako dobro pripremiti."

Subota tako označava kako je vrijeme za nov europski dvoboj trenutno drugoplasirane i petoplasirane momčadi skupine A Lige prvaka koje su u dosadašnjih pet međusobnih susreta prikazale zaista mnogo. Upisana su, naime, čak tri neriješena rezultata, ali i dva poraza hrvatskog prvaka, stoga je vrijeme za promjene i moda iznenađenje u Areni u kojoj će nošeni svojom publikom zagrebački Lavovi zasigurno pružiti bolji otpor no prethodnog četvrtka te će pokušati izboriti pravo malo čudo protiv velikih i jakih njemačkih Lavova.

Utakmica šestoga kola Lige prvaka između CO Zagreba i RN Löwena u zagrebačkoj Areni počinje u 18 sati.

Foto: Facebook - RN Löwen

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

St. Peterburg18:24Motor Zaporožje
Veszprem27:26Celje Pivovarna L.
RK Zagreb24:28Rhein-Neckar Löwen
1Veszprem 10303:243+6017
2Rhein-Neckar Löwen 10305:252+5316
3Celje Pivovarna L. 10269:272-39
4Motor Zaporožje 10277:296-199
5RK Zagreb 10267:282-158
6St. Peterburg 10216:292-761

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

St. Peterburg18:24Motor Zaporožje
Veszprem27:26Celje Pivovarna L.
RK Zagreb24:28Rhein-Neckar Löwen
1Veszprem 10303:243+6017
2Rhein-Neckar Löwen 10305:252+5316
3Celje Pivovarna L. 10269:272-39
4Motor Zaporožje 10277:296-199
5RK Zagreb 10267:282-158
6St. Peterburg 10216:292-761

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.11.2013. u 17:32
    težak poraz
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2013. u 12:52
    Bez uvrede, ali malo sutra. Realno, može se probati izgubiti sa manje od 10 razlike.
    Obrisan korisnik