Rukomet

Barcelona uvjerljiva protiv Vardara, Kielce nanizalo drugi uzastopni poraz

Jelena Bagarić • subota, 30.11.2013.
Barcelona uvjerljiva protiv Vardara, Kielce nanizalo drugi uzastopni poraz
Foto: EPA

U sjeni balkanskog derbija između Celja i Zagreba odigrane su još četiri utakmice sedmog kola grupne faze Lige prvaka. Porto je došao do svoje prve pobjede u Ligi prvaka svladavši KIF Kolding. Barcelona je bila uvjerljiva protiv Vardara, dok je Kielce ponovo izgubilo ovaj puta od Dunkerquea. Veszprem je protiv St. Petersburga nastavio svoj niz od sedam uzastopnih pobjeda.

FC Porto Vitalis – KIF Kolding Kobenhavn 27:24 (15:11)

Igrači Porta revanširali su se KIF Koldingu za poraz u prvom kolu Lige prvaka. U subotnjem susretu Porto je sredinom prvog dijela preokrenuo rezultat i bez većih problema stigao do pobjede. Međutim, pobjeda nije od velikog značaja jer su ovo prvi bodovi za portugalski sastav koji do ovog susreta nije ubilježio niti jednu pobjedu u skupini B. KIF se nalazi na drugom mjestu i siguran je za prolaz među 16 najboljih.

Početak susreta bio je veoma izjednačen, no KIF je bio u blagom vodstvu. Porto s nešto agresivnijom igrom u posljednjih deset minuta prvog dijela okreće rezultat na svoju stranu te na odmor odlazi s četiri pogotka prednosti. Drugo poluvrijeme igralo se gol za gol sve do samog kraja. KIF je u završnici ipak postigao jedan gol više te smanjio zaostatak.

Pedro Spinola s osam pogodaka bio je najbolji pojedinac Porta u ovom susretu. Slijedi ga Gilberto Duarte koji je dodao svojih pet pogodaka. Kod KIF Koldinga istaknuo se Bo Spellerberg koji je postigao sedam pogodaka.

FC Barcelona – HC Vardar – Skoplje 30:23 (14:11)

Vardar ovaj puta nije uspio iznenaditi veliku Barcelonu. U prvom kolu odigrali su neriješeno, no pred domaćom publikom Barcelona nije podbacila. Susret su u potpunosti kontrolirali, a otpor Vardara u potpunosti su slomili u zadnjih 15 minuta utakmice. Barcelona i dalje čvrsto drži čelo skupine C. Vardar je trenutno četvrti s dva boda više od Dinamo Minska koji svoj susret s PSG-om igra u nedjelju.

Katalonski sastav bolje je krenuo u utakmicu u stvorio je prednost već na samom početku. Vršili su pritisak igrači Vardara, no u prvom poluvremenu nisu uspjeli preokrenuti rezultat. U nastavku su se dobro držali u prvih 15 minuta, no kasnije se njihova igra u potpunosti raspada. Time su omogućili Barceloni da dođe uvjerljivog slavlja u svojoj dvorani.

Najraspoloženiji u redovima Barcelone bio je Kiril Lazarov koji je postigao sedam pogodaka. Slijede ga Nikola Karabatić s pet, te Daniel Sarmiento i Victor Tomas s po četiri postignuta pogotka. Vardar je predvodio Matijaž Brumen sa sedam postignutih pogodaka. Uz njega su se još istakli Timur Dibirov i Alex Dujshebaev koji su dodali po pet pogodaka. Hrvat Igor Karačić zabio je jedan pogodak, dok je Luka Raković ostao bez učinka.

Dunkerque HB Grand Littoral – KS Vive Targi Kielce 30:25 (12:15)

Kielce je i drugi tjedan za redom ostao bez pobjede. U prošlom kolu izgubili su od KIF Koldinga, a u sedmom kolu pobjedu je protiv njih izborio i francuski Dunkerque. Francuzima je ovo prva pobjeda u Ligi prvaka ove sezone, dok Kielce i unatoč porazu ne strahuje od ispadanja.

Prvi dio su bolje odigrali igrali prvaci Poljske, koji su bez većih problema kontrolirali susret. Međutim, u drugom poluvremenu Dunkerque je ubacio u brzinu više i nakon prvih deset minuta stigao je do izjednačenja (20:20), a nakon toga je i poveo. Do kraja susreta Kielce nije uspjelo ugroziti vodstvo Francuza koje se samo raslo. Tri minute prije kraja imali su sedam pogodaka prednosti, no igrači Kielcea su s dva uzastopna pogotka uspjeli umanjiti njihovu prednost.

Sa sedam postignutih pogodaka Dunkerque je predvodio Kornel Nagy, a jedan manje postigao je Mohamed Mokrani. Kielce je i ovaj puta igralo na hrvatski pogon. Manuel Štrlek postigao je četiri pogotka, a jedan manje upisali su Ivan Čupić i Željko Musa. Tri pogotka su još zabili i Krzysztof Lijewski i Uroš Zorman. Denis Buntić u ovoj je utakmici postigao jedan pogodak.

MKB – MVM Veszprem – St. Petersburg HC 29:20 (13:7)

St. Petersburg bio je lak zalogaj za rukometaše mađarskog Veszprema. Uvjerljivom pobjedom došli su do svoje sedme uzastopne pobjede u Ligi prvaka i jedina su neporažena momčad u skupini A, ali i u grupnoj fazi. Rusi ni u kom segmentu igre nisu mogli parirati odličnoj momčadi Veszprema.

Utakmica je od početka bila jednosmjerna. U prvih par minuta Rusi su još i uspijevali parirati Veszpremu, no kako se utakmica zahuktavala, mađarski sastav preuzeo je potpunu kontrolu. Na poluvremenu su imali samo pet pogodaka prednosti, no u nastavku su ju još povećali. Par minuta prije kraja imali su plus 11, ali Rusi su ipak uspjeli malo ublažiti svoj poraz.

Mađarsku momčad predvodio je Gergo Ivancsik koji je postigao šest pogodaka. Slijedi ga Moorchegani Iman Jamali s pet i Renato Sulić s četiri postignuta pogotka. U redovima St. Petersburga po četiri pogotka postigli su Gleb Karalaš i Eldar Naryrov.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Motor Zaporožje26:32Rhein-Neckar Löwen
Veszprem29:20St. Peterburg
Celje Pivovarna L.26:20RK Zagreb
1Veszprem 10303:243+6017
2Rhein-Neckar Löwen 10305:252+5316
3Celje Pivovarna L. 10269:272-39
4Motor Zaporožje 10277:296-199
5RK Zagreb 10267:282-158
6St. Peterburg 10216:292-761

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Motor Zaporožje26:32Rhein-Neckar Löwen
Veszprem29:20St. Peterburg
Celje Pivovarna L.26:20RK Zagreb
1Veszprem 10303:243+6017
2Rhein-Neckar Löwen 10305:252+5316
3Celje Pivovarna L. 10269:272-39
4Motor Zaporožje 10277:296-199
5RK Zagreb 10267:282-158
6St. Peterburg 10216:292-761

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • DeceiverOfFools30.11.2013. u 23:10
    porto je dosao do druge pobjede a ne prve, dunkerque je dosao do prve pobjede!!!
    DeceiverOfFools
  • Obrisan korisnik30.11.2013. u 22:31
    Igra Vardara se nije raspala vec su je sudci pokakli, u tom razdoblju Vardar je bio sa 1 ili 2 igraca manje pa mozda 10 munta ako ne i vise, po meni Vardar je igrao tekmu sezone do tog sudackog preloma tekme. Stavrno steta moglo bi svasta biti do kraja...
    Obrisan korisnik