Rukomet

Kielce i Wisla uvjerljivo slavili u osmini finala Kupa

Zvonka Keliš • srijeda, 11.12.2013.
Kielce i Wisla uvjerljivo slavili u osmini finala Kupa

Srijeda je označila kako je u Poljskoj vrijeme za zanimljive dvoboje osmine finala Kupa u sklopu kojih su dvije najbolje poljske momčadi upisale itekako uvjerljiva slavlja. Kielce je tako na krilima Čupića bilo bolje od Zielone Gore, dok je Wisla uz odličan nastup Zrnića i Kevića svladala ekipu Zaglebie Lubina.

AS UZ Zielona Gora - Vive Targi Kielce 21:38 (10:16)

Poljski kup stigao je do osmine finala u sklopu koje je poljski prvak stigao u goste ekipi Zielone Gore koja se, pak, na svome terenu nije mogla nositi s trećom momčadi Europe. Bolji su rukometaši Kielcea bili s velikih 17 pogodaka razlike čime su osigurali svoje mjesto u daljnjoj fazi natjecanja.

Gosti su dominirali dvobojem od samoga starta te su nakon nekoliko uvodnih minuta osigurali vodstvo 5:1. Pokušao se tada domaćin nositi sa svojim suparnikom, čak uspijeva i poravnati rezultat na 6:6, no istaknuli su se potom Manuel Štrlek i Thorir Olafsson koji predvode svoju momčad do vodstva 12:9. Do odlaska na odmor gostujuća momčad samo povisuje svoju prednost na 16:10.

Nastavak je donio još bolju i uvjerljiviju gostujuću igru i Kielce pogotkom Željka Muse nakon deset minuta igre u drugome dijelu povisuje svoju prednost na +10 (24:14). Trudila se tada domaća momčad, no nije uspjela pronaći rješenje za svog suparnika. Na koncu Kielce upisuje itekako uvjerljivu pobjedu 38:21.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Ivan Čupić s deset postignutih pogodaka, Denis Buntić je dodao njih pet, Manuel Štrlek četiri, a Željko Musa tri, dok su najbolji kod Zielone Gore bili Kwiatkowski, Kociszewski i Gintowt s po tri gola.

MKS Zaglebie Lubin - Wisla Plock 21:40 (11:21)

Poljski viceprvak također je bio vrlo uspješan i sigurna u svome nastupu u osmini finala Kupa. Naime, momčad Wisle Plock stigla je u goste ekipi Zaglebie Lubina kojoj je očitala pravu rukometnu lekciju te se kući potom vratila s nadasve uvjerljivim slavljem s 19 golova razlike.

Odlični su gosti u svom nastupu u Kupu Poljske bili od prve minute dvoboja, dok se nakon desetak minuta igre odvajaju na velikih 8:2. Domaćin se naprosto nije mogao nositi s gostujućom momčadi te do kraja prvoga dijela zaostaje velikih deset golova razlike (11:21). U nastavku susreta gostujući rukometaši nastavljaju u svom ritmu, povećavaju svoje vodstvo te mirno privode susret kraju za konačnih 40:21.

Odlični su u redovima Wisle Plock bili Adam Wisniewski i Mateusz Goralski s po pet pogodaka, dok su Vedran Zrnić i Janko Kević dodali po njih četiri.

Osmina finala Kupa Poljske:
AS UZ Zielona Gora - Vive Targi Kielce 21:38
MKS Zaglebie Lubin - Wisla Plock 21:40

Foto: Anna Benicewicz-Miazga, vivetargi.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!