Košarka

Perasovićeva Valencia preko Asvela do drugog kruga, odličan Lalić u pobjedi Lukoila

Branimir Korać • utorak, 17.12.2013.
Perasovićeva Valencia preko Asvela do drugog kruga, odličan Lalić u pobjedi Lukoila
Foto: Duje Bonačić

Prvi dio programa posljednjeg kola Eurokupa obilježio je dvoboj u Valenciji gdje su se Valencia i Asvel izravno borili za prolaz. Na kraju je vrlo uvjerljivo slavila domaća momčad s čak plus 27...

Posljednje kolo Eurokupa otvoreno je u Sofiji gdje su se u sklopu desetog kola skupine E sastali Lukoil i Asesoft iz Ploiestija. Bio je to nevažan susret za obje momčadi jer nisu mogle do prolaza u sljedeću rundu natjecanja. U opuštenom dvoboju domaćin je stigao do pobjede 91:77 što mu trenutno donosi četvrtu poziciju na ljestvici.

Kao i obično briljirao je Alando Tucker s 30 poena (12/16) i 11 skokova, a odmah uz bok bio mu je hrvatski internacionalac Jure Lalić koji je za 23 minute ubacio 18 poena (7/8) i uhvatio šest skokova. Kod poraženih Christopher Dunn je upisao 22 poena (7/12) i pet asistencija, a Gerald Lee je dodao 21 poen (9/13) uz 12 skokova.

U Cedevitinoj skupini već eliminirani Charleroi je ugostio talijanski Sassari koji je već osigurao prolaz. Belgijci su se od Europe oprostili ipak s pobjedom slavivši na svom parketu 68:63 što im je tek treća pobjeda u skupini. Talijani ovaj put nisu bili šuterski raspoloženi ispucali su čak 33 šuta za tri poena da bi ubacili tek sedam i na kraju su kažnjeni.

Joseph Trapani je predvodio domaćina s 24 poena (9/18) i devet skokova, Devin Green je dodao 17 poena (7/11) i pet skokova, a Darryl Watkins 16 poena (7/13) i 14 skokova. Kod Talijana nije bilo Drakea i Travisa Dienera, a istaknuli su se Omar Thomas s 15 poena (6/12) i devet skokova dok je Linton Johnson dodao 13 poena (5/8) i deset skokova.

U još jednom dvoboju eliminiranog i sigurnog slavio je eliminirani. Paris Levallois je ugostio ljubljansku Union Olimpiju koja je u velikim problemima u ABA ligi i nakon osiguravanja prolaza bio joj je važniji dvoboj protiv Zadra u nedjelju nego ovaj u Parizu. Domaćin se želio oprostiti od Europe s pobjedom i u tome je uspio zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu.

Po 13 poena za Francuze ubacili su bivši igrač Olimpije Aloysius Anagonye, Andrew Albicy (osam asistencija) i bivši igrač Crvene zvezde Elton Brown. Kod Ljubljančana Sasu Salin je ubacio 20 poena (5/10 trica), a Alex Stephenson 17 (sedam skokova). Paolo Marinelli je za deset minuta ubacio dva poena (1/1 za dva, 0/2 za tricu), a Jakov Vladović je za 16 minuta dodao šest poena (2/5 trica) i dvije asistencije.

Jedina „živa“ utakmica igrala se u Valenciji gdje je istoimeni domaćin igrao protiv Asvela. Računica je bila jasna – pobjednik ide dalje, poraženi se oprašta od Europe. Perasovićeva momčad je pokazala da je kvalitetnija i na kraju je visoko slavila 97:70.

Bio je to potpuno jednosmjeran susret, Valencia je krenula vrlo angažirano i već nakon sedam minuta igre je imala ogromnih plus 21. U nastavku susreta rutinirano je čuvala prednost i očekivano i zasluženo slavila.

Justin Doellman je odigrao još jednu kvalitetnu utakmicu sa 16 poena (6/8), a Rafa Martinez je dodao 14 poena (5/9) i pet skokova. Kod gostiju Amara Sy je bio najistaknutiji s 12 poena (4/8).

Skupina B:
Charleroi – Sassari 68:63

Skupina C:
Paris Levallois – Union Olimpija 80:63
Valencia – ASVEL 97:70

Skupina E:
Lukoil – Asesoft CSU Ploiesti 91:77

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!