Košarka

Valencia nije izdržala, Real preokretom u zadnjoj četvrtini do pobjede

Branimir Korać • nedjelja, 22.12.2013.
Valencia nije izdržala, Real preokretom u zadnjoj četvrtini do pobjede
Foto: EPA

Perasovićeva Valencia nije bila daleko od zaustavljanja madridskog Reala. Real još uvijek ne zna za poraz u ovoj sezoni, međutim protiv Valencije je dugo opasno živio i bio u podređenoj poziciji...

Na najtežem iskušenju u dosadašnjem dijelu sezone bili su košarkaši Reala. Gostovali su kod Valencije, drugoplasirane momčadi s ljestvice i vrlo opasnog sastava, posebno u svojoj dvorani.

Svoju kvalitetu Perasovićeva momčad je itekako demonstrirala u prvih 20 minuta kada se na terenu teško moglo pogoditi da su Madriđani ti koji su neporaženi u dosadašnjem dijelu sezone.

Vodila je Valencia na poluvremenu s 45:31, igrala vrlo dobro i Real je bio u problemima. Međutim drugih 20 minuta je ponudilo sasvim drugačiju priču.

Do početka posljednje četvrtine Real je smanjio na 63:55, a onda je uz Realovu dobru igru do izražaja došla i kratka rotacija s kojom raspolaže Perasović koja je dodatno bila narušena problemima Rafe Martineza s osobnim pogreškama.

Važan igrač u rotaciji Valencije zbog pet osobnih pogrešaka odradio je svega devet minuta i kada je preostalu sedmoricu uhvatio umor, Real je to iskoristio, dobio zadnju dionicu s 27:12 i slavio u konačnici sa 82:75.

Rudy Fernandez je predvodio Real sa 18 poena (5/9) i pet asistencija, a Jaycee Carroll je dodao 17 poena (7/11). Dontaye Draper je za devet minuta osta bez poena (0/1 za dva).

U domaćem sastavu Oliver Lafayette je ubacio 17 poena (6/11), Pau Ribas je dodao 13 poena (6/11), a Serhiy Liščuk je dodao 12 poena (2/9) i pet skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!