Košarka

Matt Janning nakon odlaska iz Cibone vratio se u staro jato

Branimir Korać • subota, 28.12.2013.
Matt Janning nakon odlaska iz Cibone vratio se u staro jato
Foto: FaH

Američki šuter Matt Janning koji je zajedno s DJ Strawberryjem otpušten iz Cibone, vratio se u Italiju. Janning se vratio u svoj bivši klub Montepaschi iz Siene. Novi klub pronašao je i Strawberry koji je potpisao za Pau Orthez..

Dojučerašnji član Cibone Matt Janning pronašao je klub u kojem će nastaviti karijeru. Janning je potpisao ugovor do kraja sezone s Montepaschijem iz Siene za koji je nastupao prošle sezone.

Nakon što mu je završio ugovor s Montepaschijem, Janning je prihvatio ponudu Cibone i stigao u redove hrvatskog prvaka, međutim u konačnici se to pokazalo kao loš potez.

Cibona je zbog teške financijske situacije odlučila otpustiti Janninga koji je tako krenuo u potragu za novim klubom, a vrlo brzo se javio Montepaschi i dogovor je postignut.

Janning je u dresu Cibone ove sezone u ABA ligi prosječno ubacivao 11.4 poena uz 3.0 skoka i 2.7 asistencija dok je u Eurokupu prosječno bilježio 9.1 poen uz 2.5 skoka i 2.7 asistencija.

Novi klub pronašao je i DJ Strawberry koji je potvrđen kao novi igrač Pau Ortheza. U Francuskoj očekuju od njega puno i novi trener Claude Bergeaud je sa superlativima dočekao dolazak bivšeg igrača Cibone.

"Strawberry je trenutno najbolji posao koji smo mogli napraviti. On je odličan igrač koji svojim tehničkim mogućnostima stvara probleme svakoj obrani. U obrani može stvoriti dobar pritisak na igrača s loptom i sjajan je u tranziciji. Puno dobrih stvari o njemu su nam rekli Boris Diaw i Slaven Rimac."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.12.2013. u 19:23
    Napokon da su se riješili stranaca,sad mlade treba uvest i uigravat se ovu sezonu
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina29.12.2013. u 14:05
    s ovakvim rosterom i budućim Rančićima Cibona će se boriti za predzadnje mjesto.
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik29.12.2013. u 07:54
    Naravno da takvi igrači nemaju problema za naći dobar angažman... Koliko god mi je drago bilo za Rimca kad je postao trener, sada mi ga je žao. Kao trener debitant ima ekipu koja može gubiti u serijama. Možda i do kraja sezone. Pakao...
    Obrisan korisnik