Tenis

Williams bez izgubljenog seta do četvrtfinala, lagan posao za Janković i Kanepi

Branimir Korać • utorak, 31.12.2013.
Williams bez izgubljenog seta do četvrtfinala, lagan posao za Janković i Kanepi
Foto: EPA

Poznate su prve četiri četvrtfinalistice WTA turnira u Brisbaneu. Tri nositeljice izborile su ulazak među osam najboljih, a među njima i najbolja igračica svijeta Serena Williams. Jedino je osma nositeljica Carla Suarez Navarro ubilježila poraz...

Prvi nastup u novoj sezoni prošao je dobro za Serenu Williams. Prva igračica svijeta slavila je u dva seta protiv Njemice Andree Petkovic koja može biti zadovoljna pruženim otporom.

Najbolja tenisačica današnjice pokazala je već na samom početku nove sezone visoku razinu igre iako je bilo određenih pogrešaka koje želi ispraviti. “Ja sam perfekcionist i želim da se neke stvari ne ponavljaju. Kao onaj volej koji sam u potpunosti promašila. Bilo me je sram nakon toga“, rekla je Williams.

Jelena Janković prošetala se do četvrtfinala uvjerljivim nastupom protiv Ukrajinke Eline Svitoline. Janković je vrlo dobro servirala, nije dopustila protivnici niti jednu break loptu i to joj je omogućilo glatku pobjedu 6:1, 6:3 za svega sat vremena igre.

“Nisam mnogo znala o Svitolinoj, no s obzirom da je s 19 godina u Top 50, znala sam da je dobra igračica. Svaka pobjeda mi dosta znači jer tako dobijem dodatni meč za podizanje igre i sve s ciljem što boljeg nastupa na Australian Openu“, smatra Janković.

Sat vremena za pobjedu trebala je i Kaia Kanepi koja je igrala protiv Carle Suarez Navarro. Kanepi je u svakom setu ispustila po dva gema i izborila plasman u četvrtfinale.

Suarez Navarro je oba seta otvorila s breakom, no nakon toga više nije imala šanse. Kanepi je brzo uzvraćala, vraća se u set bez problema i otišla je do glatke pobjede.

Deveta nositeljica Dominika Cibulkova je nakon više od dva sata igre slomila otpor japanske veteranke Kimiko Date Krumm. Nije to bio lagan posao za Slovakinju koja se uspjela oporaviti nakon loše odigranog drugog seta koji je Date Krumm osvojila s glatkih 6:1. Imala je Japanka i u trećem setu u dva navrata prednost breaka, međutim Cibulkova je oba puta odmah odgovorila te kod 4:3 oduzela ključni servis protivnici. Na servisu za meč izvukla je 15:40 te realizirala treću meč loptu za ulazak u četvrtfinale. Date Krumm je na kraju imala čak 18 break lopti od čega je realizirala pet, jednako koliko i Cibulkova, no iz 14 prilika.

U konkurenciji parova dobro je krenula Mirjana Lučić-Baroni koja je s Njemicom Annom Lenom Groenefeld iznenadila druge nositeljice Hsieh i Janković. Hrvatsko-njemačka kombinacija je bila uvjerljiva sa 6:2, 6:3 te je izborila plasman u četvrtfinale gdje će igrati protiv rusko-australske kombinacije Kudrjavceva/Rodionova.

WTA Brisbane, drugo kolo:
Dominika Cibulkova (Slovačka, 9) – Kimiko Date Krumm (Japan) 6:3, 1:6, 6:3
Jelena Janković (Srbija, 4) – Elina Svitolina (Ukrajina) 6:1, 6:3
Serena Williams (SAD, 1) – Andrea Petkovic (Njemačka) 6:4, 6:4
Kaia Kanepi (Estonija) – Carla Suarez Navarro (Španjolska, 8) 6:2, 6:2

WTA Brisbane, parovi prvo kolo:
Peschke/Srebotnik (Češka/Slovenija, 1) – Hantuchova/Lisicki (Slovačka/Njemačka) 6:3, 6:4
Barty/Dell'Acqua (Australija/Australija, 3) – Lepchenko/Olaru (SAD/Rumunjska) 6:1, 6:4
Kudrjavceva/Rodionova (Rusija/Australija) – Amanmuradova/Švedova (Uzbekistan/Kazahstan) 6:4, 7:6(4)
Groenefeld/Lučić-Baroni (Njemačka/Hrvatska) – Hsieh/Janković (Kineski Tajpeh/Srbija, 2) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!