Nogomet

HNS u proljeće gradi kamp na Sveticama

Ivana Strahija • četvrtak, 02.01.2014.
HNS u proljeće gradi kamp na Sveticama
Foto: FaH

Hrvatski nogometni savez predstavio je u četvrtak projekt izgradnje nacionalnog trening kampa na području postojećeg sportskog centra u zagrebačkim Sveticama.

"Hvala Gradu Zagrebu i ŠRC-u Svetice, koji je i u vremenu kada sam igrao nogomet bio zelena oaza grada Zagreba. Nogomet raste iz dana u dan te moramo graditi infrastrukturu i nadam se da ćemo imati i regionalnih centara. Sve bismo papire trebali riješiti do veljače", kazao je Davor Šuker, predsjednik HNS-a na predstavljanju projekta novinarima.

Kao razlog za izgradnju, Šuker je istaknuo: "Godišnje trošimo ogromna sredstva za smještaj i prehranu naših reprezentativaca po cijeloj Hrvatskoj, imamo preko 200 utakmica godišnje. Ovo će biti prekrasni centar."

Iz skupine promatrača javili su se oni nezadovoljni time što će građani-rekreativci s tog područja izgubiti sportski sadržaj. No, Šuker je komentirao: "U obavezi nam je misliti na atletiku, no ne možemo na sve, a tenisa ima dovoljno po gradu i po cijeloj Hrvatskoj. Nismo mi krivi što svi igraju nogomet."

Također je Šuker naglasio da će se nacionalni kamp izgraditi HNS-ovim novcem: "Imamo novac od onog famoznog kampa u Tuhelju, a ne želimo raditi hotele i infrastrukturu, treba nam umjetna trava i prostor za trening. U ovom trenutku HNS ima ogromni rejting u svijetu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.01.2014. u 10:46
    samo naprjed, smješan je bio onaj sa teniskim terenima sigurno ni lipe ne plaća gradu, a onaj debilćek kaj je nekaj kavijar spominjao koji moron....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.01.2014. u 10:39
    ovaj brendon je baš fantazist....on bi gradio a ne bi ni lipu dao
    Obrisan korisnik
  • nikoništ02.01.2014. u 21:25
    jel to gradsko zemljište? jel vlasnik može s njim radit šta hoce? može dali onaj lik što ima teniska igrališta placa porez? vjerojatno ne? dakle grad s tim zemljištem može radit šta hoce pa cak im dat badave za kamp cini mi se da tu ZZD i Celakoski imaju prste
    nikoništ
  • Obrisan korisnik02.01.2014. u 21:04
    Jao! puno "lipih" riči, vjerovati ću tek kada vidim krajnji rezultat, ovaj Šuker svakog dana postaje sve smiješniji i smiješniji...
    Obrisan korisnik
  • Wilson02.01.2014. u 20:44
    Koje proljeće?
    Wilson