Rukomet

Aguinagalde upitan za Dansku, Wilbek se nada oporavku Larsena

Danijela Lemaić • petak, 03.01.2014.
Aguinagalde upitan za Dansku, Wilbek se nada oporavku Larsena

Naporna polusezona iza rukometaša ostavila je svoj danak, što se vidi po brojnim ozljedama uoči nadolazećeg Europskog prvenstva. Tako bi i pivot poljskog prvaka Kielcea i španjolske rukometne reprezentacije Julen Aguinagalde zbog ozljede mogao propustiti Euro u Danskoj. U reprezentaciji domaćina Eura izbornik Ulrik Wilbek još ne zna može li računati na Andersa Eggerta i Madsa Mensaha Larsena.

Aktualni svjetski rukometni prvak doživio je brojne promjene u momčadi i stožeru, naime, na izborničkoj klupi Valera Riveru zamijeno je Manolo Cadenas koji bi na nadolazeću smotru mogao otputovati s pet novih igrača.

Julen Aguinagalde mogao bi svoju reprezentaciju u Danskoj bodriti samo s tribina zbog ozljede mišića natkoljenice koju je pokazala magnetna rezonanca. S obzirom na to, španjolski izbornik je kao njegovu zamjenu pozvao Juana Andreu, kružnog napadača TSV Hannover Burgdorfa koji je svoj premijerni nastup za nacionalnu momčad imao 2009. godine pod palicom Valera Rivere.

Uz novog kružnog napadača izbornik Cadenas računa na vratara Gonzala Péreza de Vargasa, desnog vanjskog Alexa Dujšebaeva, lijevog vanjskog Raula Entrerriosa i na lijevo krilo Cristiana Ugaldea.

Danska rukometna reprezentacija u Francuskoj će odraditi posljednji test pred europsko prvenstvo na susretima Zlatne lige gdje će snage odmjeriti s Francuskom, Norveškom i Katarom. Kako je i ranije najavljivano utakmice će propustiti Andres Eggert, a prema posljednjim informacijama na teren neće istrčati ni Mads Mensah Larsen, ali danski izbornik Wilbek se nada kako će za europsku smotru lijevi vanjski Aalborga biti spreman.

Španjolci su na Euru smješteni u skupini B zajedno s Mađarskom, Islandom i Norveškom, dok je Danska u skupini A s Česima, Makedoncima i Austrijancima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometEP 2014.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!