Rukomet

Goluža: ''Protiv Tunisa ćemo isprobati nove stvari i odigrati najbolje što možemo"

Danijela Lemaić • subota, 04.01.2014.
Goluža: ''Protiv Tunisa ćemo isprobati nove stvari i odigrati najbolje što možemo"
Foto: FaH

Hrvatska muška rukometna reprezentacija nalazi se u Umagu gdje odrađuje drugi ciklus priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo. Izbornik Slavko Goluža tako je najavio dvije prijateljske utakmice s Tunisom, dok je Denis Buntić otkrio kakva je atmosfera u svlačionici.

Drugi dio priprema Hrvatska odrađuje u Umagu gdje će boraviti gotovo do odlaska na smotru, nakon čega će se znati i konačan popis putnika u Dansku. Pripreme prolaze vrlo dobro i bez novih ozljeda, stoga cijela reprezentacija očekuje dobre rezultate, kako na prijateljskim utakmicama tako i na nadolazećem Europskom prvenstvu.

Izbornik Slavko Goluža objasnio je kako je prošao dosadašnji ciklus priprema u Istri: ''Okupili smo se na završnim pripremama u Umagu, iskoristit ćemo ovih desetak dana da se što bolje pripremimo za Europsko rukometno prvenstvo u Danskoj. Treniramo dva puta dnevno, prijepodne radimo na snazi i izdržljivosti, a poslijepodne na taktici.''

''U sklopu priprema odigrat ćemo dvije kontrolne utakmice protiv reprezentacije Tunisa. Mislim da nam je protivnik po mjeri, ne želim odigrati puno utakmica u sklopu priprema kao neke druge reprezentacije jer mi imamo svoj način treniranja. Što se tiče utakmica protiv Tunisa, nema imperativa pobjede, ali mi u svaki susret ulazimo sa zadatkom, tako ćemo protiv Tunisa isprobati neke stvari i želimo odigrati najbolje što možemo'', prokomentirao je Goluža dvije trening utakmice koje su pred hrvatskom reprezentacijom.

Do odlaska u Dansku pred hrvatskim rukometašima još je svega par treninga nakon kojih će se znati točno stanje svakoga u ekipi, kao i popis putnika na Euro: ''Nakon utakmica nastavljamo dalje s pripremama u Umagu još tri, četiri dana do odlaska u Dansku te ćemo pojačati intenzitet, da bi spremni dočekali Europsko prvenstvo.''

''Atmosfera u ekipi je super, svi su zdravi, super se trenira i ako nastavimo tako mislim da rezultat neće izostati, a uz malo sreće mislim da bi u Danskoj mogli osvojiti to zlato'', za kraj je rekao desni vanjski Denis Buntić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.01.2014. u 23:15
    Ma vi ste bezveznjaci.....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.01.2014. u 23:05
    krafne und kolac
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.01.2014. u 23:04
    goluza=drvena medalja
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.01.2014. u 21:57
    Slavko koliko god mi nisi drag,kao i većini ljudi u Hrvatskoj,od srca ti želim da 26.1 ove godine postaneš treći rukometni selektor seniorske reprezentacije sa osvojenom zlatnom medaljom!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.01.2014. u 21:51
    Baš me zanima kako su organizirane pripreme! MIslim da ćemo imat slabiji ulazak u prvenstvo jer nam je grupa relativno lagana, a skupina s kojom se križamo je jako zahtjevna, tako da je logično da forma bude tempirana za taj drugi dio turnira...Nemrem dočekat početak!
    Obrisan korisnik