Zimski sportovi

Trećeplasirana momčad Zapada odnijela sva tri boda iz Zagreba

Mirza Seferagić • subota, 04.01.2014.
Trećeplasirana momčad Zapada odnijela sva tri boda iz Zagreba
Foto: Davor Sajko

Igrači ukrajinskog Donbasa "osvetili" su se Medveščaku za težak poraz (2:5) u Donjecku u ranijem dijelu sezone te su iz Zagreba odnijeli sva tri boda pobjedom 3:1. Odlična druga trećina Ukrajinaca pokazala se ključnom u ovom susretu, a Donbas je pokazao zašto se nalazi na odličnom trećem mjestu Zapadne konferencije.

Medveščak je večeras u Domu sportova dočekao odličnu momčad ukrajinskog Donbasa koja se uoči susreta nalazila na trećem mjestu Zapadne konferencije. Medvjedi su u njihovoj prvoj međusobnoj utakmici ove sezone, slavili u Donjecku s 5:2, a bila je to prva veća gostujuća pobjeda Zagrepčana ove sezone. No, Donbas je u nastavku sezone počeo igrati sve bolje i bolje te je tako stigao do odličnog trećeg mjesta u svojoj konferenciji, a ispred njega su samo velikani, SKA iz Sankt Peterburga te Dinamo iz Moskve.

Igrači Medveščaka odlično su krenuli u susret protiv Donbasa te su poveli već nakon nepune dvije minute. Patrick Bjorkstrand se izborio za jedan pak u kutu trećine gostiju te je odlično pronašao samog Mikea Glumca koji sjajnim udarcem pogađa gornji desni kut gola Jana Laca za vodstvo Medvjeda od 1:0.

U petoj smo minuti vidjeli tučnjavu između Hugha Jessimana i Aleksandra Torjanika nakon što je Sergej Varlamov neoprezno startao na Kurtisa Fostera koji je potom naletio na Marka Dekanicha. U cijeloj toj gužvi isključenje je zaradio i Luke Walker zbog grubosti, pa su gosti imali igrača više, no bili su potpuno bezopasni.

Ipak, gosti su izjednačili nakon nove situacije s igračem više kada je klupa Medveščaka zaslužila dvominutnu kaznu zbog viška igrača na ledu, a strijelac je za goste bio Čeh Lukaš Kašpar. Teemu Laine uputio je udarac s plave linije, obrana Medveščaka nije dobro reagirala jer je Laine pokupio svoj odbijanac te je pronašao samog Kašpara koji pogađa prazan gol Medvjeda.

Zagrebačka je momčad potom imala sjajnu priliku u situaciji pet na tri nakon dva uzastopna isključenja Ukrajinaca, no bez obzira na dobre pokušaje Fostera, ipak nije bilo novog pogotka u Lacovoj mreži. Do kraja ove vrlo sadržajne prve trećine vidjeli smo još nekoliko poluprilika na obje strane, no ništa ozbiljnije, pa se tako na prvi odmor otišlo s rezultatom 1:1.

U drugu su trećinu puno bolje krenuli gosti koji su od samog početka počeli još jače pritiskati Medvjede te su stvorili nekoliko solidnih prilika prije nego je Dmitrij Kagarlicki doveo Donbas u vodstvo od 2:1. Peter Podhradski uputio je udarac prema Dekanichu, a prvi je na odbijancu bio Kagarlicki koji backhandom posprema pak iza leđa našeg vratara. Donbas je potpuno dominirao u prvih deset minuta druge trećine te je zasluženo stigao do vodstva.

Nakon tih desetak neugodnih minuta, Medvjedi su se konsolidirali te su imali dvije prilike s igračem više u kojima je najopasniji bio Foster udarcima s plave linije, no igrači Marka Frencha ipak nisu stigli do izjednačenja. Donbas je u drugoj trećini pokazao zašto se nalazi na trećem mjestu Zapadne konferencije.

Bilo je jasno da će Medvjedi morati promijeniti nešto u posljednjih 20 minuta, a od samog su starta igrači Medveščaka krenuli puno žustrije te su zaprijetili preko Fostera i Jonathana Cheechooa dok je, s druge strane, svoj gol odlično čuvao Dekanich te nije dozvoljavao povećanje vodstva gostiju. Šest minuta prije kraja susreta dobru je priliku za Medvjede imao Bill Thomas, no njegov je udarac otišao pored Lacovog gola.

Igrači Donbasa potom su zaradili dva uzastopna isključenja, no domaći hokejaši ipak nisu uspjeli pronaći put do mreže Donbasa usprkos dobrom pritisku. Konačnih 3:1 postavio je Jevgenij Dadonov pogodivši prazan gol Medveščaka u posljednjoj minuti susreta.

Medvjedi će u ponedjeljak u Zagrebu ugostiti ekipu Dinama iz Minska, a bit će to posljednja utakmica Medveščaka u Domu sportova u regularnom dijelu sezone jer će preostala tri domaća susreta odigrati u zagrebačkoj Areni.

KHL: Medveščak Zagreb – Donbas Donjeck 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.01.2014. u 20:04
    makar smo izgubili moglo se uživati u sjajnoj utakmici
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.01.2014. u 19:46
    makar je poraz ali Medvedi su odigrali pravu utakmicu .Bravo dećki na borbenosti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.01.2014. u 14:01
    Po broju postignutih golova smo 7. u cijeloj ligi, prema tome o potpunoj napadačkoj nemoći i sterilnosti je pretjerano govoriti. Naravno da u pojedinim utakmicama napadački podbacimo, kao i sve druge ekipe, ali nešto se pita i protivnika.
    Obrisan korisnik
  • sportoz05.01.2014. u 00:29
    Nije problem izgubiti niti od slabijeg protivnika, također su i povremeni propusti u obrani normalni, ali ono što brine je potpuna napadačka nemoć i sterilnost koju smo ove sezone pokazali nekoliko puta previše...
    sportoz
  • Obrisan korisnik04.01.2014. u 23:49
    Igramo toplo-hladno, ali izgleda da će biti dovoljno za playoff.
    Obrisan korisnik