Zimski sportovi

Medvjedi se pobjedom oprostili od Doma sportova

Iz Ledene:Mirza Seferagić • ponedjeljak, 06.01.2014.
Medvjedi se pobjedom oprostili od Doma sportova
Foto: Davor Sajko

Hokejaši Medveščaka pobjedom su se oprostili od Doma sportova što se regularnog dijela sezone tiče jer će preostala tri domaća susreta odigrati u zagrebačkoj Areni. U Zagrebu je večeras gostovao Dinamo iz Minska koji je poražen s uvjerljivih 4:1, a Medvjedi su pobjedu osigurali u posljednje dvije trećine nakon što je prva otišla na stranu bjeloruske ekipe.

U zagrebačkom Domu sportova večeras je gostovao Dinamo iz Minska. Ova bjeloruska momčad u dosadašnjem je dijelu prvenstva upisala tek 13 pobjeda te se nalazi na posljednjem mjestu Zapadne konferencije.

Igrači Medveščaka propustili su novu priliku s igračem više nakon isključenja Jevgenija Nogačjova u sedmoj minuti zbog ometanja, a gosti su potom iskoristili svoju prvu veću priliku na susretu. Saša Martinović pogriješio je na plavoj liniji gostiju, a tu pogrešku iskoristio je Andrej Stas koji se sam sjurio prema Barryju Brustu te ga svladao za vodstvo Dinama od 1:0.

Medvjedi su imali više od igre u prvih 20 minuta, no nisu stvorili neke ozbiljne šanse pred Kevinom Lalandeom koji je zaustavio sve pokušaje domaćih. Dinamo se trenutačno nalazi na posljednjem mjestu Zapadne konferencije, no u prvoj se trećini dalo primijetiti da im se podiglo samopouzdanje nakon dvije uzastopne pobjede.

Druga je trećina počela velikim pritiskom igrača Dinama na Brustova vrata, no do gola su ipak stigli domaći hokejaši. Jonathan Cheechoo našao se nečuvan pred vratima Lalandea te je odličnim udarcem na semaforu postavio 1:1. Medveščak je od tog trenutka preuzeo inicijativu te je počeo još više prijetiti vratima gostiju. U 33. minuti vidjeli smo pokušaj Kurtisa Fostera s plave linije, no njegov dobar udarac zaustavio je Lalande.

Pritisak Medvjeda nastavio se i u nastavku trećine, a novu priliku za pogodak imao je Bill Thomas u situaciji s igračem više nakon isključenja Aleksandra Materjukina, no njegov je pokušaj završio pored gola gostiju. I kada su domaćini ponovno propustili realizirati igrača više, uspjeli su doći do vodstva u situaciji s jednakim brojem snaga na ledu.

Saša Martinović uputio je snažan udarac prema Lalandeu, a pločica je na putu do gola okrznula nekog od gostiju te je završila iza leđa Dinamovog vratara, pa se Martinović tako na sjajan način iskupio za pogrešku kod vodećeg gola gostiju. Pogodak Martinovića stigao je samo 15 sekundi prije kraja druge trećine, pa su tako Medvjedi u posljednjih 20 minuta ušli s vodstvom od 2:1.

Posljednja trećina počela je sjajno za domaćine koji su poveli već nakon dvije i pol minute igre, a bio je to, zapravo, „autogol“ igrača Dinama, Ivana Usenka. Matt Murley poslao je pak pred protivnički gol, a tamo ga je Usenko nespretnom reakcijom poslao u vlastitu mrežu.

Gostujući trener odmah je pozvao minutu odmora, no nije mu pomoglo. Medvjedi su nastavili s pritiskom, a vodstvo su povećali u 50. minuti sjajnim pogotkom Marka Popovica u situaciji s igračem više prekinuvši tako svoju seriju bez pogotka na powerplayu. Ryan Vesce vratio je pločicu na plavu liniju do Popovica koji fenomenalnim one-timerom pogađa gornji desni kut Lalandeovog gola.

Do kraja susreta smo vidjeli još nekoliko vrlo dobrih prilika Medveščaka, no pogodaka više nije bilo, pa su tako Medvjedi sa 4:1 upisali novu pobjedu protiv Dinama iz Minska.

Medvjedi će idući susret odigrati u srijedu u Moskvi kod Spartaka, a potom slijedi stanka zbog KHL All-Star susreta koji će se u subotu odigrati u Bratislavi. Nakon toga Medveščaku slijedi pet uzastopnih gostovanja.

KHL: Medveščak Zagreb – Dinamo Minsk 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • damiramida07.01.2014. u 16:16
    Daleko da je situacija tragicna jer smo do sada napravili nesto sto nitko nije ocekivao. Ali sad nam se ukazala prilika i volio bih da to iskoristimo najbolje sto mozemo. Mene jedino smeta kolicina gresaka u igri kao da je pocetak sezone i to ne zbog pritiska protivnika vec nicim izazvanih. Kao da... [više na forumu]
    damiramida
  • Lovro-ZG07.01.2014. u 15:28
    Nije situacija tolko tragična, daleko od toga da smo jedina momčad s padom forme... Ja vjerujem momčadi i Frenchu i uvjeren sam da možemo uhvatit i treću poziciju( Riga i Lev su izgubili sedam bodova manje od nas dosad, a imaju i manje tekmi) te da ćemo ponovno proigrat. Već sitra bi to trebalo... [više na forumu]
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik07.01.2014. u 14:42
    I ja bih volio da možemo izboriti četvrtu, petu ili šestu poziciju, ali u ovom slučaju vidim situaciju manje pozitivno nego ti. Neka onda bude po tvome.
    Obrisan korisnik
  • damiramida07.01.2014. u 14:36
    Bars je bila ona golijada u prvih 7 minuta ako se ne varam. Dobro, ta je tekma bila show. I opet smo od sigurne pobjede na kraju se grcevito branili. Torpedo, tekma za brzi zaborav. Nebi dali gola da se jos igrala jedna tekma. Dinamo Moskva nas je "zgazila" i tu nismo imali sanse za pobjedu ali ono... [više na forumu]
    damiramida
  • Obrisan korisnik07.01.2014. u 14:11
    A što se tiče razvoja hoheja, zna se dobro tko je zadužen za taj dio priče, Medveščak je otvorio sva moguća vrata, a zašto to oni kojima je posao razvoj hokeja ne koriste treba pitati njih.
    Obrisan korisnik