Zimski sportovi

Jessiman: "U prošloj utakmici nismo bili dobri i znali smo da ovdje moramo biti pravi"

Mihaela Bradovski • utorak, 07.01.2014.
Jessiman: "U prošloj utakmici nismo bili dobri i znali smo da ovdje moramo biti pravi"
Foto: Ivana Stančin

Medveščak je odradio posljednju utakmicu u Ledenoj dvorani Doma sportova u regularnom dijelu sezone. Za ovu fazu natjecanja od Ledene se oprostio pobjedom 4:1 protiv Dinama iz Minska i sada ga očekuje pet teških gostujućih ispita...

Nakon poraza od Donbassa, hokejaši Medveščaka tražili su iskupljenje protiv najbolje bjeloruske momčadi Dinama iz Minska. Prije odlaska na tešku gostujuću turneju, trebala im je pobjeda pod svaku cijenu i na kraju je ostvarena rezultatom 4:1.

Trener Medvjeda Mark French bio je posebno zadovoljan igrom u napadu.

"Svih 60 minuta smo igrali s puno energije, ali u prvoj trećini još nismo bili pravi. Presudili su na kraju golovi u situacijama pet na pet i to posebno onaj drugi koji nam je donio vodstvo. Odigrali smo jako dobro u napadačkoj zoni", rekao je French za Medveščakovu stranicu.

Strijelac tog drugog pogotka bio je Hugh Jessiman koji je isticao važnost ove pobjede.

"Prošlu utakmicu nismo dobro odradili i znali smo da ovdje moramo biti pravi. Mislim da smo dobro odigrali svih 60 minuta, pred nama je još 12 utakmica i imamo priliku osigurati doigravanje. Očekuje nas pet gostujućih utakmica, no sada smo mentalno puno čvršći i znamo što je pred nama. Ovo će biti prava prilika za nas da pokažemo jesmo li spremni za doigravanje."

Još jedna dobra utakmica je iza Marka Popovica koji je četvrtim golom i zaključio priču. Gol je postigao s igračem više nakon što je Medveščak u posljednje vrijeme imao problema s realizacijom takvih situacija.

"U proteklih nekoliko utakmica nismo bili dobri u powerplayu, ali takvo razdoblje se dogodi. Nismo paničarili unatoč tome i zato smo toliko puno napravili. Igra s igračem više će biti važna u doigravanju i nadam se da ćemo ponovno zabijati u ovakvim situacijama."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!