Zimski sportovi

Medvjedi u zadnjim minutama došli do velike pobjede u Moskvi

Željka Jurkas • srijeda, 08.01.2014.
Medvjedi u zadnjim minutama došli do velike pobjede u Moskvi
Foto: Davor Sajko

Jedina današnja utakmica KHL-a igrana je u Sokolniki Areni u Moskvi. Domaćin Spartak, jedanaesta momčad Zapada ugostila je zagrebački Medveščak. U zadnjem susretu ove dvije momčadi, u listopadu 2013. u Ledenoj, Spartak je pobjedom nakon kaznenih udaraca prekinuo niz od osam pobjeda Medveščaka. Danas su Medvjedi u samoj završnici uzeli sva tri boda.

Spartak – Medveščak 1:3

8:10 - 1:0 Vjačeslav Kozlov
26:39 - 1:1 Charles Linglet
56:19 - 1:2 Matt Murley
59:18 - 1:3 Boyd Kane

Sastav Spartaka
Quint Deron, Sergejev Andrei, Vasiljev Valerij, Špirko Rastislav, Kozlov Vjačeslav, Anderson Matt, Junkov Mihail, Ivanov Alexei, Mamkin Mihail, Kvaša Oleg, Bodrov Denis, Glass Jeff, Bobrov Viktor, Kulik Evgeni, Volkov Igor, Grišin Alexei, Ignašin Denis, Wandell Tom, Želdakov Grigori, Toluzakov Filip, Medvedev Pavel, Pešehonov Vladimir

Sastav Medveščaka
Klubertanz Kyle, Popovic Mark, Linglet Charles, Thomas Bill, Nystrom Erik, Švarny Ivan, Walker Luke, Glumac Mike, Murray Andrew, Cheechoo Jonathan, Vesce Ryan, Ryan Michael, Murley Matt, Martinović Saša, Kane Boyd, Jessiman Hugh, Dekanich Mark, Brust Barry, Foster Kurtis, Bjorkstrand Patrick, Katic Mark

Matt Murley našao se u pravo vrijeme na pravome mjestu, primio kratko dodavanje kapetana Jonathana Cheechooa, i pospremio pak u mrežu za pobjedničkih 2:1. Bilo je 3:40 minute do kraja utakmice kada je Spartak krenuo u izjednačenje i unio dinamičnost u dotad najmanje zanimljivu trećinu. Imali su dvije velike prilike, ali Barry Brust na golu Medvjeda bio je spreman te nakon što je minutu do kraja vratar Jeff Glass izašao za klizača više, Boyd Kane oduzima pak i zabija u praznu mrežu.

Nakon dominantnijih sedam minuta samoga početka Medvjedi, točnije Kyle Klubertanz zarađuje isključenje koje domaćini koriste i dolaze u vodstvo udarcem s plave linije Vjačeslava Kozlova, za njegov sedmi gol sezone.

Ravno trideset sekundi nakon primljenog gola Kurtis Foster dobiva dvije plus deset minuta zbog udarca u predio glave i vrata što zajedno sa zadnjim, isključenjem zbog previše igrača na ledu čini 16 kaznenih minuta za Medvjede u prvoj trećini.

Pet minuta po ulasku u drugu trećinu igrač Spartaka, Matt Anderson izbacuje pak iz igre i zarađuje prvu kaznu za domaćine. Medvjedi kopiraju recept i izjednačuju rezultat prekrasnim golom Charlesa Lingleta, iznad lijevog ramena Glassa, a ispod prečke. Deset minuta po izjednačenju Spartak dobiva priliku ponovno doći u vodstvo. Ivan Švarny omeo je Igora Volkova u prodoru na Brustov gol te je dosuđen kazneni udarac za domaćine. Volkov je gotovo pred samim vratima skrenuo u desno i htio zaobići Brusta i spremiti pak uz stativu, no, preračunao se i pogodio okvir te se pak odbio paralelno s gol linijom van opasnosti za mrežu Medvjeda.

Specijalne momčadi oba tima odradile su dobar dio posla, tri gola pala su iz powerplaya, a posebno treba naglasiti Medveščakov penalty kill koji je uz Brusta na golu u prvoj trećini držao momčad u igri.

Iduće utakmice obje momadi igraju tek 14. siječnja jer je ovaj vikend rezerviran za All Star utakmicu KHL-a.

Konferencija Zapad
Dynamo Moskva 93
SKA 82
Donbass 76
Dinamo Riga 72
Lev 72
CSKA 71
Medveščak 71
Lokomotiv 60
Atlant 56
Severstal 52
Spartak 52
Slovan 51
Vityaz 50
Dinamo Minsk 42

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.01.2014. u 14:59
    u cijeloj prici mi se jedino ne svidja sto ce decki zaboravit kako je igrat u ledenoj...2 mjeseca ce proc kad zaigramo protiv nekog u doigravanju a tko ce to bit, tak sve jedno...tko god nam dodje spljuskat cemo ga...(: zig-zag....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.01.2014. u 12:19
    odlicna je tekma bila za gledat, zanimljiva... malo opasniji spartak, ali odlican brust, dobra realizacija i penalty killing i to je to! bravo medvjedi!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.01.2014. u 01:54
    pohvala gđi/gdični Jurkas za tablicu!!
    Obrisan korisnik
  • narada10808.01.2014. u 23:01
    Medveščak stavi (hrvatski) pečat na rusku superligu, dokaz da se uz rad i trud - i složenost - u sportu može svašta napraviti.
    narada108
  • cuky_vk08.01.2014. u 19:24
    doigravanje se bliži bravo medjedi
    cuky_vk