Rukomet

Goluža: "Ovo je Hrvatska koja ostavlja srce na parketu, Hrvatsku kakvu želim"

Iz Kopenhagena:Zvonka Keliš • petak, 17.01.2014.
Goluža: "Ovo je Hrvatska koja ostavlja srce na parketu, Hrvatsku kakvu želim"
Foto: EPA

Iza hrvatskih rukometaša nova je, treća, pobjeda na Europskome prvenstvu u Danskoj koja im je osigurala važna četiri boda za drugi krug natjecanja na kojem se Kauboji bore za jedino zlato koje im nedostaje. Hrvatski izbornik Goluža stoga nije krio zadovoljstvo ostvarenom pobjedom nad Švedskom, kao ni izbornik Švedske Ola Lindgren igrom svoje momčadi.

Velika je borba iza hrvatske rukometne reprezentacije koja je u svom posljednjem ogledu u skupini snage odmjerila s reprezentacijom Švedske, praktički domaćom momčadi u Kopenhagenu. No, Hrvati su se dobro borili, a iako su njihovu suparnici pružili velik otpor, izabranici Slavka Goluže na koncu su bolji bili 25:24 čime su osigurali četiri vrijedna boda za drugi krug Europskog prvenstva.

Štrlek: "Ovo je velika pobjeda za nas"

"Utakmica je bila zanimljiva i lijepa za gledati. Bila je ovo borba za četiri boda za drugi krug i obje su reprezentacije dale sve od sebe. Velika je ovo pobjeda za nas, dobro smo igrali u obrani i pobijedili smo", kazao je nakon novog hrvatskog slavlja Manuel Štrlek.

Netom nakon treće u nizu hrvatske pobjede njen je izbornik kazao: "Fantastično borbena utakmica je iza nas, svih 60 minuta. U nijednom trenutku nisam sumnjao u našu pobjedu. Ovo je Hrvatska kakvu želim, Hrvatska koja ostavlja srce na parketu, a kada se igra sa srcem dođe i do pogrešaka."

Nastavio je potom Goluža: "Rovovska je bila utakmica, no očekivali smo takvu Švedsku, pravog olimpijskog viceprvaka. Dobro smo se pripremili za nju i znali smo da će susret završiti s ovako malo golova. Međutim, ključ naše pobjede jest u obrani, naime, otkako sam stigao u reprezentaciju stalno govorim kako je važna obrana, obrana i samo obrana."

"Hrvati su danas bili bolji od nas i zasluženo su pobijedili. Mi sada moramo zaboraviti ovu utakmicu i ići u Aarhus te pokušati pobijediti u tri utakmice. Vidjet ćemo što će biti", izjavio je švedski rukometaš Frederik Petersen.

"Malo smo bili nervozni zbog važnosti ove utakmice jer smo znali koliko dobivamo njome i kako će nam donijeti mir za dalje. No, učinili smo dosta pogrešaka i brzopletih akcija. Ulaskom Buntića smo, pak, mnogo dobili, no to sam i očekivao od njega, tako smo se i pripremali, slagali smo dvije akcije baš za njega jer je agresivan kada nam se izađe duboko. Dobro je on odigrao i obranu, kao i presjekao jednu važnu loptu. Istina, zapucali smo mi i zicere koje inače poentiramo, ali najvažnija je pobjeda i da smo ostavili srce na parketu što su naši navijači prepoznali", nadodao je hrvatski izbornik.

Riječ, dvije potom je Goluža, ponovno, posvetio i hrvatskim navijačima: "Divni su i navijači koji su nas došli bodriti u sve većem broju, a hvala i onima uz male ekrane koji strepe svaku utakmicu uz nas. Znao što im značimo, ali i one isto toliko znače nama."

Zadovoljan kako utakmicom tako i igrom svoje momčadi bio je i jedan od izbornika švedske reprezentacije Ola Lindgren: "Teška je utakmica iza nas, dvije dobre reprezentacije igrale su jako dobre obrane. Mi smo pokušali različite stvari u igri, imali smo problema s napadom, posebice s golovima s devet metara. Pokušali smo tada s kontrama i brzim pogocima, ali nismo imali dovoljno snage ni rješenja. Morat ćemo se se potruditi imati više kontri i brzih pogodaka kako bi ostvarili pobjede."

"Zadovoljni smo igrom i borbom, nismo se predali punih 60 minuta, a i atmosfera u dvorani je bila sjajna. Dobra je bila utakmica i bilo je mnogo švedskih, ali i dosta hrvatskih navijača", dodao je Lindgren te bacio pogled u budućnost: "Gledamo sada prema sljedećem krugu u Aarhusu, ali ako budemo igrali kao danas imamo priliku da ostvarimo nešto. Sigurno je da ćemo se još tjedan dana boriti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.01.2014. u 14:11
    Francuska je imala daleko težu grupu nego Hrvatska i ne slazem se sa onima koji smatraju da francuzi igraju slabu obranu. Napad je raznovrsan, ubojit. Mada igrati 40 minuta sa duvnjakom protiv francuza je samoubojstvo. Alternacija je Vuković odnosno Valčić koji je preko veze došao u repku. Bojim se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.01.2014. u 21:20
    Mada svim srcem navijam za Hrvatsku, na zalost nakon utakmice sa Svedskom nemoguce je sa prikazamom igrom vidjeti mogucnos za neku od medalja. Zasto, naprosto zato sto je trener taj koji prvi gubi konce i izgleda skoro ”potopljeno” kad se mreza pocne puniti golovima,ostaje bez ideja i rijesenja i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.01.2014. u 19:34
    Karabtić, Omeyer, Abalo, Narcisse i Fernandez su tu... wtf!?!?!?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.01.2014. u 14:57
    nažalost, to smo mi u glavi umirovili francuze, koji su imali dva stara igrača, a ostali su svi u najboljim godinama! a njihovi mlade dolaze i igraju, za razliku od naših koji sjede na klupi u važnim tekma, a igra nam 8 igrača!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.01.2014. u 00:54
    Najveća žalost je ono što je napravio u Španjolskoj kada je izabrao teži put jer je htio umirovit francuze i to nas je koštalo većeg uspjeha na tom prvenstvu jer smo protiv danaca bili "prazni", poslije tekme kaže: "drago mi je ako je netko mogao umirovit ovu francusku da smo to bili... [više na forumu]
    Obrisan korisnik