Rukomet

Goluža: "Moramo biti mudri i ne srljati"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 20.01.2014.
Goluža: "Moramo biti mudri i ne srljati"
Foto: EPA

Hrvatska u utorak protiv Rusije igra drugi susret glavne runde Eura u Danskoj, a pobjeda je imperativ.

Prvi je poraz Hrvata na Euru stigao od najljućeg protivnika, momčadi Francuske, i jasno je da su Kauboji nakon toga potišteni. Izbornik Slavko Goluža posebnu je pozornost stoga, kaže, posvetio dizanju atmosfere u svojoj ekipi: "Atmosfera je OK. Trebamo što prije zaboraviti poraz, trebamo se okrenuti susretu s Rusima. Napravili smo sastanak i raspravili gdje smo pogriješili, a sad to treba ostaviti iza sebe i koncentrirati se na Rusiju."

Rusi su iz grupe C izašli bez bodova, a prvu su utakmicu u grupnoj fazi, protiv Šveđana, izgubili. Goluža kaže: "Čeka nas izuzetno teška utakmica protiv Rusa. Igraju 6-0 i 5-1 obranu, imaju visoku sredinu i ne smijemo se žuriti u napadu i ići u realizaciju. Trebamo biti strpljivi. Rusi su dosta promijenili svoju igru, dosta trče."

Pobjeda protiv Rusa je apsolutni imperativ, no izbornik ima plan: "Mi moramo biti mudri, igrati čvrstu obranu i trčati što više. Rusi su sve do sada igrali u egalu, tako da očekujem da i ova utakmica bude teška."

Susret protiv Rusije se igra od 15.45 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.01.2014. u 01:41
    Goluži bi trebalo zabraniti riječi poput mudar, pametan, bistar, znalac, kapitalac, elokventan i tako dalje...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2014. u 21:31
    Ima da se zbroje naši sutra (odnosno oduzmu, pomnože, podijele šta već), pamet u glavu, stvarno, bez srljanja i Ruse da pošalju doma! Kako god znaju ali u polufinale se mora ući. Uopće me ne zanima!
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG20.01.2014. u 20:35
    Ti pričaš o mudrosti, nauči ti radije kad se zove minuta odmora...
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik20.01.2014. u 20:21
    Biti ćemo najmudriji nakon zadnjeg kola mudri Slavko. Na službenoj stranici prvenstva piše da mi igramo zadnju utakmicu tako da ćemo znati i prije utakmice sa poljskom dali imamo šanse za prolaz, jedino ako ne promijene satnicu pa stave kao šlager dana Švede i Francuze da igraju večernju utakmicu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • ZZ Top20.01.2014. u 19:17
    Josip Valčić koji ne bi mogao igrat ni u jednoj ozbiljnijoj reprezentaciji, eventualno u prvoj hrvatskoj ligi. Godinama govore da pomlađuju reprezentaciju što nema veze sa zdravim mozgom i onda stave Josu u 29 godini da bude rezerva najboljem rukometašu na svijetu.najbolji rukometaš svih vremena je... [više na forumu]
    ZZ Top