Zimski sportovi

Poraz Medvjeda bez pogotka u Jekaterinburgu

Željka Jurkas • ponedjeljak, 20.01.2014.
Poraz Medvjeda bez pogotka u Jekaterinburgu
Foto: Davor Sajko

Zagrebački Medveščak zaključio je seriju od pet gostovanja kod momčadi Istoka u Jekaterinburgu, na domaćem ledu Avtomobilista. U prvom susretu ove dvije momčadi, na samom kraju rujna prošle godine, Medveščak je suvereno pobijedio, a Barry Brust zaključao je svoju mrežu drugi puta u sezoni. Posve drugačiju utakmicu gledali smo danas, pa iako se ne može reći da Medvjedi nisu imali prilika i da su nadigrani, Jakub Kovar zatvorio je svoja vrata šesti put u sezoni i ostavio sva tri boda u KRK Uralets dvorani...

Avtomobilist – Medveščak 2:0 (1:0;1:0; 0:0)

Strijelci:
15:07 – 1:0 Tobias Viklund - PPG
38:55 – 2:0 Igor Jemelejev

Avtomobilist: Kovar Jakub, Lobanov Evgenij; Gusev Sergej, Žuravlev Jegor, Postnikov Viktor, Viklund Tobias, Lepisto Sami, Megalinskij Dmitrij, Antonov Andrei, Trjamkin Nikita; Lazarev Anton, Fyodorov Jevgenij, Lewandowski Eduard, Simakov Alexej, Strelcov Alexander, Černov Artjom, Strelcov Vasili, Viglazov Nikita, Arkalov Ilja, Jefimov Alexej, Jemelejev Igor, Malikhin Fjodor

Medveščak: Brust Barry, Dekanich Mark ; O'Connor Ryan, Klubertanz Kyle, Popovic Mark, Švarny Ivan, Martinović Saša, Foster Kurtis, Katic Mark; Linglet Charles, Thomas Bill, Nystrom Erik, Glumac Mike, Murray Andrew, Cheechoo Jonathan, Vesce Ryan, Ryan Michael, Murley Matt, Kane Boyd, Jessiman Hugh, Iggulden Mike, Bjorkstrand Patrick, Ellison Matt

S nova tri boda iz susreta s Medveščakom momčad Avtomobilista učvrstila je solidnu šestu poziciju na Istoku te ukoliko ne dođe do velikog pada u zadnjim susretima, smiješi im se prvo doigravanje u zadnje četiri sezone. U dinamičnoj utakmici u kojoj je momčad domaćina od početka krenula brzo i nije micala nogu s gasa, najzaposleniji igrači s obje strane leda bili su vratari. Zamijenili su uloge od prošlog rujna te je Kovar postao sedmi vratar ove sezone koji je zaključao mrežu pred naletima Medvjeda.

Pritisak, brzinu i veći broj udaraca na vrata Brusta domaćini su napokon iskoristili na svom drugom powerplayu nešto malo manje od pet minuta prije isteka prve trećine. Matt Ellison sjedio je na klupi za isključene kada Anton Lazarev i Fjodor Malikhin vuku akciju po desnoj strani, Malikhin vidi samog Tobiasa Viklunda na vrhu lijevog kruga, dodaje mu na palicu i on puca u bliži kut. To je Viklundov osmi gol sezone, a Malikhin, daleko najuspješniji napadač kluba upisuje svoj 41. bod.

Napetosti nije nedostajalo niti u drugoj trećini, prilike su se izmjenjivale i pred sam kraj, kada je izgledalo da će se na odmor otići s rezultatom iz prve trećine, dolazi do malog nesporazuma Brusta i Kurtisa Fostera kojeg domaćini spremno kažnjavaju. Jefimov Alexej oduzima pak u lijevom kutu, dodaje spremnom Igoru Jemelejevu koji pred praznom mrežom bez smetnji posprema pak za konačnih 2:0.

Nakon što su u prve dvije trećine nadpucani 30:19, momčad Medveščaka gotovo udvostručuje trud u trećoj te na kraju bilježi 32 udarca na Kovarova vrata. Iako Avtomobilist zarađuje dva od svoja tri isključenja u zadnjoj trećini, četvrta powerplay momčad Lige ostaje neuspješna protiv četvrte penalty kill jedinice Lige.

Medveščak se vraća u Zagreb s deset osvojih bodova, od mogućih petnaest, u pet utakmica gostovanja i drži sedmo mjesto Zapada. Prije Olimpijskih igara u Sočiju, Medvjedi se vraćaju pred svoju publiku zadnji puta u regularnom dijelu sezone na finalne tri utakmice Arena Ice Fevera.

Konferencija Zapad
01. Dynamo Moskva 100
02. SKA 92
03. Lev 86
04. Donbass 82
05. CSKA 82
06. Dinamo Riga 80
07. Medveščak 78
08. Lokomotiv 69
09. Atlant 63
10. Severstal 59
11. Slovan 56
12. Spartak 52
13. Vityaz 50
14. Dinamo Minsk 44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.01.2014. u 01:15
    nema veze, idemo dalje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2014. u 20:33
    da citiram božidara jovića: "čujte, nikad se ne zna, ali sve je moguće!"
    Obrisan korisnik
  • sportoz20.01.2014. u 18:10
    Ništa, dogodi se... Valja uzeti 9 bodova u Areni i mirno dočekati kraj regularne sezone.
    sportoz
  • Obrisan korisnik20.01.2014. u 17:43
    nema veze...treba ostat priseban i pokusat ulovit sesto mjesto...zig zag :)
    Obrisan korisnik