Rukomet

Goluža: "Nitko ne želi europsko zlato više od nas"

Zvonka Keliš • četvrtak, 23.01.2014.
Goluža: "Nitko ne želi europsko zlato više od nas"
Foto: EPA

Rukometaši Hrvatske uputili su se danas u Herning gdje će u petak u večernjem terminu, točnije od 21 sat, u europskom polufinalu snage odmjeriti s domaćinom europske smotre, Danskom. Izbornik Slavko Goluža stoga je pojasnio kako se momčad priprema za Dansku te koliko je željna jedinog zlatnog odličja koje joj nedostaje.

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom nov je velik i važan dvoboj na europskoj smotri u Danskoj gdje Kauboji teže jedinom zlatu koje im nedostaje u njihovoj riznici. Iza Hrvata jest velika pobjeda nad Poljskom koja im je osigurala mjesto u polufinalu, no pred njima je još teži dvoboj i još veća borba za europsko finale na putu prema kojem stoji izuzetno jak protivnik i domaćin, reprezentacija Danske.

Hrvatski rukometaši svoje su utakmice skupine 2 igrali u Aarhusu stoga je u četvrtak pred njima put prema Herningu gdje se odigrava i sama završnica ovoga turnira: "Putujemo danas poslije ručka, a iza nas je teška, ali izuzetno važna utakmica s Poljskom. Već sam rekao da treba smanjiti euforiju, ostali smo među četiri najjače ekipe ne samo u Europi već u svijetu i sigurno je da nam neće biti lako", kazao je izbornik Slavko Goluža.

"Dance respektiramo ne samo zbog njihove snage nego i zbog toga što oni ovdje imaju svog osmog igrača, publiku. No, i mi imamo svojih aduta o kojima ne bih volio puno pričati. Ono što je sigurno jest da ćemo ostaviti srce na terenu i dati sve od sebe", nadodao je izbornik Hrvatske.

Pojasnio je potom Goluža kratko i što bi moglo biti ključno u polufinalnom susretu s Danskom: "Važan faktor će sigurno biti sreća. Danci će imati veliku podršku s tribina, no i mi znamo da su naši navijači srcem uz nas i to nam je dodatna snaga."

Za kraj je, pak, hrvatski izbornik otkrio koliko su kako on tako i njegovi momci željni tog europskog zlata te kako se pripremaju za polufinale koje slijedi: "Mogu reći da nije tajna da nama u kolekciji nedostaje samo zlato, vjerujte nam nitko ga ne želi više od nas i sve ćemo učiniti da ostanemo na putu prema polufinalu. Atmosfera je OK, povreda za sada nema, napravili smo sve da se igrači odmore i osvježe i polako se pripremamo za Dance."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.01.2014. u 12:29
    Slazem se u potpunosti s tobom, iskreno se nadam da imamo sanse i da mozemo okrenuti vodu na svoj mlin jer smo zaista to zasluzili, ali samo igraci nitko drugi pogotovo ne izbornik, i kada pogledas da smo mogli imati takva tri igraca danas, pa stvarno mi nije jasno kako su ih se tako lako mogli... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • amadeus24.01.2014. u 11:00
    Danci su u Beogradu ni krivi ni duzni osvojili EP. Nas je Srbija izbacila u jednoj utakmici koju srbi nisu smjeli izgubiti. Realno gledajuci tada u Beogradu Hrvatska i Danska su trebali igrati finale. Toga su se danci najvise bojali. Imali su srece da su na tom prvenstvu izbjegli utakmicu sa... [više na forumu]
    amadeus
  • Obrisan korisnik24.01.2014. u 10:59
    Sve komentari da su Danci bolji, nemamo kaj izgubit.... Ne mogu se složit s tim. Bolji su samo zato što nam savez vodo onaj koji vodi i što najbolji igrači nisu tu. Da je izbornik recimo Smajilagić ili Serdarušić i da su tu Balić, Sulić i Lacković ubili bi sve na ovom prvenstvu i na još ponekom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2014. u 07:55
    Ne saljite negativne misli prema zemlji Danskoj.Vjerujem u nase momke usprkos cinjenice kako ih poprilican broj kao da nije dosao na turnir zato vjerujem kako ce odigrati ove preodtale dvije utakmice na visokoj razini.Ćupko ce presuditi !!
    Obrisan korisnik
  • ZooM24.01.2014. u 01:13
    Ako izbacimo 1994g i pogledamo posljednjih 10 godina tj. aktualnu generaciju, skor je 5-3 za Dance u odlučujućim utakmicama, sa time da ih nikada nismo uspjeli pobjediti u finalu, polufinalu ili borbi za broncu. Kada uđemo među 4 najbolje ekipe na turniru onda smo im redovne mušterije, bilo bi... [više na forumu]
    ZooM