Zimski sportovi

Medveščak u Areni nadigrao Atlant i vratio se na šestu poziciju Zapadne konferencije

Branimir Korać • četvrtak, 23.01.2014.
Medveščak u Areni nadigrao Atlant i vratio se na šestu poziciju Zapadne konferencije
Foto: Ivana Stančin

Odličnu utakmicu odradili su hokejaši Medveščaka u Areni gdje su ugostili Atlant. Medvjedi su slavili s 4:2 u susretu u kojem su imali priliku biti i uvjerljiviji, no na vratima Atlanta je stajao vrlo dobri Stanislav Galimov...

Nakon povratka s naporne gostujuće turneje, hokejaši Medveščaka preselili su u Arenu na Laništu gdje su ugostili Atlant, devetu momčad Zapada koja je očajnički tražila pobjedu u Zagrebu i nadala se čudu do kraja regularnog dijela sezone.

Međutim do nje nisu mogli doći, Medveščak je odigrao jako dobru utakmicu te je na kraju potpuno zasluženo slavio s 4:2.

Već nakon dvije minute igre Medveščak je stigao do vodstva. U gužvi nakon bulija najodlučniji je bio Mike Glumac koji je uzeo pak, bez razmišljanja opalio i prevario Galimova.

Bio je to nagovještaj dobre večeri Medveščaka koja se na kraju i ostvarila. Atlant je u prvoj trećini pokušavao doći do poravnanja, ali je vrlo dobro branio Mark Dekanich, no zato su gosti na startu druge trećine vrlo brzo vratili utakmicu u neizvjesne vode.

Već nakon 140 sekundi igre u drugoj trećini Dekanich je kapitulirao, a pogodak je upisan Sergeju Šmeljovu. Srećom, Medveščak je odgovorio na najbolji način, slao je dva puta u kratkom roku pak iza leđa Galimova i poveo je svega pet minuta nakon poravnanja s 3:1.

Kod oba gola Charles Linglet je bio asistent, a Matt Ellison strijelac i nadalje su domaćini potpuno kontrolirali situaciju na ledu i nisu dopustili Atlantu ponovni povratak do kraja druge dionice.

U posljednjih 20 minuta se ponovno ušlo s ranim golom Atlanta, ovaj put je Evgenij Artjuhin bio strijelac, no kao u prethodnoj četvrtini, Medveščak je ekspresno odgovorio novim pogotkom te je Bill Thomas zabio za 4:2 te odveo Medvjede do ugodnijih plus dva.

Bilo je prilika i za povećanje prednosti, posebno u situaciji kada su isključeni Oleg Jašin i Jurij Trubačjov, ali u situaciji pet na tri Medveščak nije odradio posao kako je zamislio Mark French te se Atlant uspio obraniti.

Općenito powerplay Medveščaka u ovom susretu nije bio dobar, svi pogoci su postignuti s izjednačenim snagama na ledu i do subote i susreta protiv vrlo opasnog Lokomotiva iz Jaroslavlja, Medvjedi će morati vratiti staru učinkovitost u situacijama s igračem više jer bi ih to moglo stajati bodova.

KHL:
Medveščak – Atlant 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

Zapadna konferencija:
1. Dinamo Moskva 102 (47)
2. SKA St. Peterburg 92 (48)
3. Lev Prag 86 (47)
4. Donbass 85 (47)
5. CSKA Moskva 83 (49)
6. Medveščak 81 (48)
7. Dinamo Riga 80 (47)
8. Lokomotiv Jaroslavlj 72 (47)
9. Atlant 63 (47)
10. Čerepovec 60 (47)
11. Slovan Bratislava 57 (47)
12. Podolsk 53 (48)
13. Spartak Moskva 52 (47)
14. Dinamo Minsk 46 (47)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • arcturus23.01.2014. u 21:09
    Možda i najbitinija pobjeda sezone, tzv. utakmica od "6" bodova.
    arcturus
  • Obrisan korisnik23.01.2014. u 20:54
    napokon se vracamo starim igrama di nase pobjede izgledaju dominantno...u jednem trenutku druge trecine atlant 4-5 min nije izasao iz svoje trecine koliko smo ih stiskali i bili dominantni u tome...malo poradit na koncentraciji u zavrsnici akcija i bit ce jos puno veselja ove godine u ledenoj za... [više na forumu]
    Obrisan korisnik