Rukomet

Goluža: "Zakleo sam se da neću komentirati suđenje, no mnoge su sile bile protiv nas"

Ivana Strahija • subota, 25.01.2014.
Goluža: "Zakleo sam se da neću komentirati suđenje, no mnoge su sile bile protiv nas"
Foto: EPA

Hrvatski rukometni izbornik na konferenciji za medije po polufinalu Eura bio je izuzetno emotivan i nije se libio iskazivanja nezadovoljstva suđenjem, ali i uvjetima....

Hrvatska je za dva gola bila slabija od Danske te neće vidjeti finale Eura. Izbornik Slavko Goluža je nakon susreta, na službenoj konferenciji za medije, kazao: "Teško je naći riječi nakon ovakve utakmice. Bili smo dobro pripremljeni, igrali smo dobro. No, dopustili smo protivnicima povratak u igru, zapucali par šuteva i u biti izgubili kad smo trebali povećati razliku."

Sa svojim se trenerom složio Jakov Gojun, koji je na parketu proveo 24 minute i zaradio jedno od šest hrvatskih isključenja: "Suze našeg izbornika točno pokazuju kako se svi mi osjećamo. Kad 60 minuta umirete na parketu, a kad vam potom gospoda u žutom uzmu sve, morate se osjećati jasno. Mi smo zaslužili finale. No, barem je naša domovina vidjela kako se bori za Hrvatsku."

No, Goluža je imao dosta toga za kazati na ralun sudaca: "Zakleo sam se pred četiri godine da neću komentirati suđenje, no u pojedinim trenucima ovog susreta imao sam osjećaj da gledam kuglanje, a ne rukomet. Moji su igrači padali 'kao kruške' u sredini obrane, no suci nisu kaznili takvo ponašanje Danaca."

Krenule su Goluži i suze na oči: "Očajnički smo čekali ovu utakmicu. Ja sam živio za ovu utakmicu. No, igrali smo protiv domaćina i mnoge su sile bile protiv nas."

Kad se primirio, Goluža je kazao: "Znam da bi mnogi, koji su ispali, željeli biti na našem mjestu. Zahvaljujemo navijačima koji su pristigli u velikom broju ovdje da nas podrže. Oni su bili naš najveći motiv za borbu."

Novinari su hrvatskog izbornika tražili da pojasni o kojim je "silama" pričao: "Govorio sam u afektu, prepun sam emocija. Riječi su išle iz srca, ne iz glave. Vidio sam sedmerce protiv nas, kao i isključenja i ostale odluke, no ne i na drugoj strani. Vidio sam da je Vori dobio opomenu, no za istu akciju na drugoj strani nije pokazano isto. Ja sve što sam rekao mogu potpisati, kao Slavko Goluža, nositelj dva olimpijska zlata."

Lasse Svan Hansen, strijelac tri gola za Dansku, podijelio je svoje misli o Golužinoj izjavi s novinarima: "Mogu razumjeti da ljudi kad su emotivni kažu stvari koje ne bi kazali hladne glave. Komentara na suđenje će uvijek biti, ovo je rukomet. Moje je mišljenje da suci jednostavno nisu vidjeli neke situacije, no da to nije bilo zlonamjerno ili pak navlačenje za nas", rekao je igrač Flensburga.

Izbornik Danske, pobjednika polufinalnog dvoboja, nije blagonaklono primio Golužine prijekore za suce: "Mislim da suci nisu bili jako dobri, no na kraju smo imali jednak broj sedmeraca i isključenja. Mislim da nije lijepo kriviti suce za poraz. Sjećam se kad je Hrvatska bila domaćin Svjetskog prvenstva i došla do finala, nitko nije krivio suce da su pomogli. Nije lijepo čuti da smo mi nezasluženo došli do finala", jasan je bio Ulrik Wilbek.

Okrenuo se potom Wilbek utakmici: "Došli smo do polufinala, među četiri najjače ekipe svijeta. Mislim da je u svakom trenutku svatko mogao pobijediti. Imali smo sreće u posljednjim minutama, kad su Hrvati propustili realizirati napad a mi smo imali igrača manje. Treba čestitati mojim igračima što su se vratili nakon prvog poluvremena i što su zadržali egal u trenucima kad smo igrali četiri na šest."

O Francuskoj u finalu Wilbek nije želio: "Još je prerano za razgovor o Francuskoj, još su dojmovi nakon polufinala svježi."

Euro 2014. - Završnica

polufinale

Francuska30:27Španjolska
Danska29:27Hrvatska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Euro 2014. - Završnica

polufinale

Francuska30:27Španjolska
Danska29:27Hrvatska

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.01.2014. u 23:58
    Neće Čosić nikad ništa reći protiv Gobca i Goluže koji su mu osobni prijatelji, a još k tome Čosić voli se uvlačiti Slavkecu, sa metaforama kao najbolji hrvatski trener, koji svoju cijelu trenersku karijeru izgradio isključivo na stranačkoj afilijaciji, a najmanje na znanju kojeg uopće nema. Čosić... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.01.2014. u 20:17
    Po tebi je Alilović golman koji ne zaslužuje igrati u reprezentaciji i jedini krivac zbog kojeg smo izgubili 4 polufinala?Istina je da je više faktora utjecalo na rezultat: suci se pogubili skroz! Navlačili jesu na njihovu stranu u ključnim trenucima; zatim otvaranje 2 dijela gdje smo ih mogli... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.01.2014. u 19:48
    Tko bi igrao srednjeg vanjskog da je kojim slučajem Duvnjak povrijeđen ili umoran? Neznam da li Goluža razumije što je umor i rotacija igrača.
    Obrisan korisnik
  • salbunjer25.01.2014. u 17:49
    http://www.youtube.com/watch?v=ybmikQhDg98Čovik je sve reka, i ništa se do danas nije prominilo!!!
    salbunjer
  • interreg25.01.2014. u 14:11
    Sudci stvarno nisu bili dobri ali nisam vidio kradju. Vidio sam na pocetku drugog poluvremena da sa igracem vise nismo zabili 3 zicera. Na kraju utakmice igrac vise i lopta minutu do kraja, isto nista. Kako ih samo nije sramota takvo sto pricati kao da nitko drugi nije gledao utakmicu...
    interreg