Zimski sportovi

Najglasniji navijači odveli Medveščak do još jedne pobjede

Sportnet • subota, 25.01.2014.
Najglasniji navijači odveli Medveščak do još jedne pobjede
Foto: FaH

U pretposljednjoj utakmici osnovnog djela sezone na domaćem ledu, u sklopu Pan Arena Ice Fevera, Medveščak je ugostio Lokomotiv iz Jaroslavlja. U prepunoj Areni Zagrab Medveščak je u odličnoj atmosferi slavio 1:0...

KHL MEDVEŠČAK - LOKOMOTIV JAROSLAVLJ (0:0, 1:0, 0:0)

KONTINENTALNA HOKEJSKA LIGA

ZAGREB - Arena Zagreb. Gledatelja 15.200. Suci: Zaharov, Kadirov, Sadovnikov, Šeljanin.

STRIJELCI:

1:0 MED Glumac (Ryan, 22)

KHL MEDVEŠČAK: Dekanich, Westlund, Martinović, Popovic, Thomas, Murley, Cheechoo, Švarny, Foster, Linglet, Vesce, Ellison, Katic, Klubertanz, Ryan, Iggulden, Glumac, Nyström, O'Connor, Kane, Murray, Bjorkstrand.

LOKOMOTIV: Sanford, Koljesnik, Holos, Plotnikov, Redlihs, Černikov, Petrov, Kronwall, Averin, Pašnin, Peretjagin, Platt, Apaljkov, Vasiljev, Jakovljev, Ljubuškin, Musatov, Kapustin, Galimov, Gorohov, Malcev, Sprukts.

ISKLJUČENJA: Medveščak 12, Lokomotiv 4.

UDARCI NA GOL: Medveščak 29, Lokomotiv 42.

Prije samog početka utakmice, nakon odsviranih nacionalnih himna, plavi tepih je s nestrpljenjem čekao svog novog heroja. Pak je podbacila hrvatska rekorderka maratonka Lisa Stublić.

Utakmica je započela potpunom dominacijom Medveščaka. Golman Curtis Sanford uspješno je branio svoju momčad od borbenih Medveščakovih napadača. Ipak, tri za redom izborena powerplaya Lokomotivu daju krila. Naš Mark Dekanich pokazao je svom suparniku odličnu lekciju i s izvrsnim obranama Medveščak je osvojio tri penalty killinga. Trećina je završila powerplayom Medveščaka i rezultatom 0:0. Igra je bila podjednaka s obje strane i s puno udaraca prema golovima, Medvjedi su ih imali čak 14, dok su gosti iz Jaroslavlja imali 13 udaraca na gol.

Na početku druge trećine, ulaskom Lokomotivog kažnjenog igrača, Medveščak je krenuo u napad prema suparničkom golu i odmah zabio svoj prvi gol. Gol je u 22. minuti postigao Mike Glumac, odličnom asistencijom Michaela Ryana. Pred kraj trećine u 33. minuti utakmice Kurtis Foster je napravio penalty, ali usprkos tome Medveščak je napadao suparnički gol i izborio još jedan penalty killing. Do kraja druge trećine Medvjedi su pokazali par odličnih prilika kako u obrani tako i u napadu, ali rezultat je ostao 1:0.

Početkom treće trećine Lokomotiv je imao nešto više udaraca na gol nego Medvjedi, ali Mark Dekanich ponovo je bio spreman na golu. U 48. minuti Lokomotiv je izborio powerplay, ali Medvjedi su se ponovo uspjeli uspješno obraniti. Do kraja utakmice gosti su dominirali u napadu, ali i dalje je ostao smiren na golu Mark Dekanich. Kraj treće trećine završio je s 5 udaraca Medveščaka na gol Lokomotiva, dok ih je Lokomotiv ostvario čak 18.

Ljestvica:
1. Dinamo Moskva 102
2. SKA St. Peterburg 95
3. Lev Prag 88
4. Donbass 85
5. Medveščak 84
6. CSKA Moskva 83 7. Dinamo Riga 83
8. Lokomotiv Jaroslavlj 72
9. Atlant 66
...

Autor: www.medvescak.com

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.01.2014. u 21:56
    medvescaku skidam kapu !!! jos da uspiju da ne budu 7 ili 8 pa da izbjegnu st petersburg i dinamo moskvu to bi bilo idealno ... sve u svemu svaka cast !!!
    Obrisan korisnik