Rukomet

Čupić: "Igram najlošije u karijeri, ne znam što je, ali se nadam popraviti"

Ivana Strahija • subota, 25.01.2014.
Čupić: "Igram najlošije u karijeri, ne znam što je, ali se nadam popraviti"
Foto: EPA

Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji preostaje još jedna utakmica u Danskoj, borba za broncu protiv Španjolaca. Kauboji nisu iz glava još izbacili polufinale, no nadaju se da će odigrati bolje od Španjolaca...

U nedjelju od 15 sati Hrvatska i Španjolska igraju za broncu, no polufinalni je poraz još uvijek jako živ u mislima Kauboja: "Igrači su svjesni što je bilo i što nam stiže. Nemamo vremena za plakanje i osvrt. Svima nam je žao što nismo napravili taj iskorak. Sve smo napravili da dođemo do finala, no sad je to sve iza nas", kaže izbornik Slavko Goluža.

Marko Kopljar: "Bit će to težak meč, mnogo igrača igra u vrhunskim klubovima. Nema Šterbika, ali nisu slučajno došli do polufinala."

Naglašava trener međutim da se treba okrenuti Španjolskoj: "No, još uvijek smo u borbi za medalju i na nama je, odnosno meni najviše, da se mobiliziramo, sredimo glave, izvučemo zadnje snage što imamo i da uzmemo broncu."

Španjolci su Hrvatima dobro poznati: "To je jako dobra reprezentacija, kojoj nedostaje samo jedan igrač, vratar Šterbik. Znamo dobro kako igraju, imaju jaku obranu, visoki su, igraju 6-0, a povremeno s Ugaldeom i Tomasom malo dublju 5-1. U napadu se sve bazira na Aguinagaldeu, moramo na njega pripaziti. No, ne trebamo se zamarati s njima, nego se moramo brinuti za sebe i da to odigramo za pobjedu."

Ivan Čupić slaže se da je Španjolska daleko od nepoznanice: "Neće biti taktičkih iznenađenja, dosta smo se puta sreli i mislim da će pobijediti onaj koji prije zaboravi polufinalni meč te hladnije i mirnije glave uđe u borbu."

Zlatko Horvat: "Sigurno nam protiv Španjolaca neće biti lako. Protiv Francuza su pokazali koliko neugodni mogu biti, imaju sjajna krila i odličnu duradnju s pivotom. Canellas je u životnoj formi. No, vjerujem da ih možemo pobijediti."

Hrvatski je krilni igrač bio izuzetno samokritičan: "Moram priznati da u karijeri nisam igrao slabije. Ovo mi je najslabijih desetak utakmica u karijeri i nije mi jasno što mi se događa. Nisam nikada odigrao slabije jedan turnir. Ne znam što je, kako se to zove, teško mi je i krivo, no što je tu je. Treba se dignuti i ići dalje, nadam se da ću uspjeti", kaže Čupić, koji je u sedam odigranih utakmica imao 56 posto uspješnosti šuta, postigao je 22 gola iz 39 pokušaja, realizirao deset od 15 sedmeraca.

Vratar Mirko Alilović osvrnuo se kratko na dvoboj s Danskom: "Imali su Danci sreće, to je jedini faktor koji je prelomio jučerašnju utakmicu. Par lopti im se odbilo, mi smo propustili realizirati penal i jedan zicer za četiri razlike. Ali, život ide dalje, idemo po tu broncu, pokušati postati prva reprezentacija u povijesti s četiri bronce za redom."

No, neće tako lako zaboraviti taj poraz: "Sumnjam da ćemo je se ikada riješiti iz svojih glava. To je bilo stvarno velika prilika koju nismo iskoristili", naglašava Alilović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10826.01.2014. u 19:43
    pa izjave kao ovakve kao i ispod-prosječne predstave pojedinih igrača su za mene odijek mentalne situacije unutar repke. Dečki ruše u klubovima, u teškim evropskim natjecanjima, a tu u repki im šteka. Oni su spremni dati sve od sebe, samo bez kvalitetnog vođenja sa strane stožera i bez kvalitete na... [više na forumu]
    narada108
  • Zdren26.01.2014. u 16:52
    Kakve su ovo nebuloze, hahah.
    Zdren
  • Obrisan korisnik26.01.2014. u 13:26
    Pa onda mi molim te nabroji polufinala u kojima je spomenuti dvojac briljirao! Ako nađeš više od jedne utakmice svaka ti dala... A to kaj mi je taj levat sa svojim "šalama i pošalicama" antipatičan do boli nema veze s gore navedenim već su to nažalost činjenice...
    Obrisan korisnik
  • cameosis26.01.2014. u 12:22
    alilović: "danci su imali sreće" ... e, moj aliloviću ... danci su imali MUDA.da ih imaš i ti, uzeo bi pauzu od reprezentacije.
    cameosis
  • Obrisan korisnik26.01.2014. u 11:32
    CUPIC je najbolje desno krilo unazad 5 velikih natjecanja i koji trener ga nebi zvao, veći je problem vratar nije mi jasno da ga se drži do 40 min sa 4 obrane, zar trener vratara nezna sugerirati ili pomoćnik zovko,cijeli turnir alilovic brani loše nešto tu nestima, znamo koliko vratar znači u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik