Košarka

Lokomotiv Kuban poražen u prvom susretu četvrtfinala Kupa na gostovanju kod Triumfa

Branimir Korać • srijeda, 05.02.2014.
Lokomotiv Kuban poražen u prvom susretu četvrtfinala Kupa na gostovanju kod Triumfa
Foto: EPA

Poznanici iz VTB lige Triumf i Lokomotiv Kuban susreli su se u prvom susretu četvrtfinala Kupa Rusije. Uspješniji kao domaćin bio je Triumf koji je odnio pobjedu 71:63...

Lokomotiv Kuban je nakon dobre utakmice protiv Partizana očekivao takav nastavak i u Kupu protiv Triumfa, međutim momčad Jevgenija Pašutina nije bila na tako visokoj razini. Triumf je slavio 71:63 i s plus osam ide na uzvrat.

U zanimljivom dvoboju gosti su brzo ušli u probleme s osobnim pogreškama, osim toga imali su i veliki broj izgubljenih lopti i Triumf je to uspio kazniti i nadoknaditi razliku u kvaliteti s tim problemima u kojima su se gosti našli.

Bez obzira na sve te probleme Lokomotiv je dugo bio u rezultatskom egalu, međutim u posljednjoj dionici je pao i Triumf se uspio odvojiti. U samoj završnici susreta domaćin je vodio s plus 13 da bi Grigorjev, Brown i Kruno Simon spustili na konačnih 71:63.

U pobjedničkom sastavu Corey Higgins je ubacio 16 poena (4/11) dok je Milovan Raković dodao 12 poena (6/14) i šest skokova. Kod Lokomotiva Valerij Lihodej je ubacio 18 poena (6710, 6/7 trica), a Derrick Brown 11 poena (5/8) uz osam skokova. Neraspoložen je bio Kruno Simon koji je upisao tek dva poena (0/4 za dva, 0/3 za tri) uz pet skokova i četiri dodavanja za 28 minuta.

"Nedostajalo nam je odlučnosti u obrani, protivniku smo dozvolili previše otvorenih i laganih šuteva uz, naravno, 19 izgubljenih lopti. Nismo zadovoljni, ali vraćamo se treningu i radu kako bi bili spremni za uzvrat u Krasnodaru. Uvjeren sam da na domaćem parketu možemo odigrati bolje i slaviti s potrebnom razlikom kako bi prošli u polufinale", rekao je Lihodej.

Ruski kup, četvrtfinale, prva utakmica:
Triumf - Lokomotiv Kuban 71:63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!