Zimski sportovi

Početne pobjede Amerikanki i Kanađanki

Željka Jurkas • subota, 08.02.2014.
Početne pobjede Amerikanki i Kanađanki
Foto: EPA

Prvoga dana olimpijskog turnira ženskog hokeja na ledu igrale su se utakmice skupine A. U prvom dvojboju SAD je pobijedila Finsku, dok je u drugom Kanada svladala Švicarsku.

Ekipa Finske nije uspjela prenijeti zalet pobjede nad SAD-om iz studenoga s Turnira četiri nacija. Ekipa iz Sjeverne Amerike dominirala je u gotovo svim aspektima igre, jedino što im je predstavljalo problem je rješavanje zagonetke koja je vratar Noora Raty. Iz čak 43 pokušaja (naspram svega 15 Finkinja) svega triput su uspjele pogoditi mrežu iza njenih leđa.

Prva se u strijelce upisala Hilary Knight na prvom udarcu u utakmici nakon greške Finkinja. U drugoj trećini Amerikanke su zabile dva gola, Kelli Stack na početku i Alex Carpenter u powerplayu pred kraj. Finkinje uspijevaju smanjiti poraz pred sam kraj susreta powerplay golom Susanne Tapani.

U Areni Šajba drugi susret dana održao se između braniteljica zlata iz Vancouvera, Kanađanki i ekipe Švicarske. Uz sjajnog vratara Florence Schelling Švicarska ipak nije uspjela doći do iznenađenja. Kanada je dominirala utakmicom, a na semafor se Jocelyne Schelling upisala nakon manje od devedeset sekundi igre. Drugi gol došao je u prvoj trećini, Tara Watchorn je pospremila dodavanje Rebecce Johnston.

U drugoj prvo Hayley Wickenheiser zabija shorthanded gol, a Marie-Philip Poulin devet minuta kasnije povisuje da bi Johnston postavila razliku na pet pogodaka.

ZOI Soči, hokej na ledu (Ž), skupina A, 1. kolo:
SAD – Finska 3:1
Kanada – Švicarska 5:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!