Košarka

Lokomotiv predvođen Krunom Simonom prošao u polufinale, prednost uoči uzvrata za CSKA

Branimir Korać • subota, 08.02.2014.
Lokomotiv predvođen Krunom Simonom prošao u polufinale, prednost uoči uzvrata za CSKA
Foto: EPA

Lokomotiv Kuban je uspješno odradio posao u četvrtfinalu Kupa Rusije i prvi se plasirao u polufinale. Korak prema polufinalu napravili su CSKA gostujućim slavljem u Volgogradu te Uniks domaćom pobjedom protiv Spartaka...

Košarkaši Lokomotiva nakon poraza u prvom susretu protiv Triumfa, tražili su pobjedu s osam ili više koševa razlike kako bi se plasirali u polufinale Kupa. Nije bilo lako, Triumf je do same završnice bio u igri za poraz kakav je njemu odgovarao, ali ipak je domaćin u finišu imao dovoljno mirnoće.

Domaćin je odlično otvorio utakmicu i vrlo brzo stigao do željene prednosti, ali do odlaska na odmor situacija se posve promijenila i Triumf je s malim zaostatkom 46:45 vratio se u utakmicu. U drugom dijelu ipak Lokomotiv igra puno bolje, bježi i na najviših plus 21 da bi u finišu utakmice posustao i dozvolio Triumfu da zakomplicira susret. Gosti su imali napad za smanjenje na minus osam, ali Voronov je brzo ispucao tricu i promašio te je Lokomotiv odnio pobjedu.

Vrlo dobru utakmicu odradio je Krunoslav Simon koji je za 38 minuta ubacio 24 poena (3/11 za dva, 3/7 za tri) uz sedam asistencija i tri skoka dok je Derrick Brown dodao 17 poena (5/9) i devet skokova. Kod Triumfa Cory Higgins je ubacio 21 poen (7/12) uz pet asistencija dok je Marc Landry dodao 14 poena (6/10) i sedam skokova.

Uzvrat je tek pred košarkašima moskovskog CSKA koji su odradili prvu utakmicu četvrtfinala u gostima kod Volgograda i slavili 81:75. Na svom parketu u Moskvi CSKA ne bi trebao imatzi problema i morao bi osigurati prolazak među četiri najbolja.

Najistaknutiji u ovom susretu bio je Nenad Krstić s 20 poena (10/13) i pet skokova, a Miloš Teodosić je dodao 17 poena (5/14) i devet asistencija. U domaćem sastavu Von Wafer je upisao 24 poena (10/20) dok je Willie Dean dodao 22 poena (8/14) i osam skokova.

S prednosti na uzvrat odlazi i momčad Uniksa koja je nadigrala Spartak iz Sankt Peterburga sa 64:50. Ovom pobjedom Uniks je napravio veliki korak prema polufinalu, ionako ima kvalitetniju ekipu i teško je za vjerovati da će upisati tako uvjerljiv poraz u St. Peterburgu.

Još jednu odličnu utakmicu odigrao je Andrew Goudelock koji je ubacio 20 poena (7/16) dok je u gostujućem sastavu najbolji bio bivši Cibos Jared Homan s 15 poena (7/13) i 11 skokova.

Ruski kup:
Lokomotiv Kuban – Triumf 91:80 (63:71 prva utakmica)
Krasnij Oktjabr Volgograd – CSKA Moskva 75:81
Uniks Kazan – Spartak Sankt Peterburg 64:50

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!