Zimski sportovi

Nizozemci osvojili prva tri mjesta u brzom klizanju, Krameru olimpijski rekord

Josip Piršljin • subota, 08.02.2014.
Nizozemci osvojili prva tri mjesta u brzom klizanju, Krameru olimpijski rekord
Foto: EPA

Na utrci 5000 metara brzog klizanja Nizozemci su odnijeli sve tri medalje, a najbrži Kramer je usput popravio i vlastiti olimpijski rekord. Amerikanac Kotsenburg je osvojio zlato u snowboard disciplini akrobatske figure, a u slobodnom skijanju odličja su uzele sestre Dufour-Lapointe.

Amerikanac Sage Kotsenburg prvog dana Olimpijskih igara osvojio je zlatnu medalju u snowboardu i time postao prvi sportaš s odličjem u Sočiju. Natjecanje u disciplini slopestyle održano je u subotu ujutro u Ekstremnom parku Rosa Hutor gdje je Kotsenburg završio prvi ispred Norvežanina i Kanađanina.

Kotsenburg je imao rezultat 93,50, a iza njega se plasirao i srebrnu medalju osvojio Staale Sandbech. Kanada je imala tri snowboardera u top deset, a na trećoj je poziciji završio Mark McMorris. Slopestyle ili akrobatske figure je disciplina koja se prvi put pojavila na Olimpijskim igrama.

U Adler Areni se održala utrka u brzom klizanju na 5000 metara, a očekivano su dominirali Nizozemci. Osvojili su sva odličja, zlato je pripalo Svenu Krameru, srebro Janu Blokhuijsenu, a bronca Jorritu Bergsmi. Uz to, Kramer je postavio novi olimpijski rekord s vremenom 6:10,76.

To mu je bila ukupno treća olimpijska medalja, a druga zlatna. On je ujedno i vlasnik svjetskog rekorda (6:03,32). Sunarodnjaci Blokhuijsen i Bergsma zaostali su za njim 4,95 sekundi, odnosno 5,90 sekundi. Domaće uzdanice Juskov i Skobrev zauzeli su šesto i sedmo mjesto.

U slobodnom skijanju u ženskoj konkurenciji u kategoriji hupser dvije sestre su osvojile zlato i srebro. Justine Dufour-Lapointe je završila ispred Chloe Dufour-Lapointe, a i treća sestra Maxime je nastupila, te je bila deseta. Brončanu medalju uzela je američka predstavnica Hannah Kearney.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!