Zimski sportovi

Švedska teško do pobjede protiv Japana, Ruskinje preokretom svladale Njemice

Branimir Korać • nedjelja, 09.02.2014.
Švedska teško do pobjede protiv Japana, Ruskinje preokretom svladale Njemice
Foto: EPA

S nastupom na olimpijskom turniru za hokejašice započele su još četiri reprezentacije, a nakon prvih susreta do pobjeda su stigle Švedska i Rusija. Šveđanke su u tijesnom dvoboju svladale Japan dok je Rusija preokretom stigla do pobjede protiv Njemačke...

Susretima skupine B nastavio se ženski hokejski olimpijski turni, a nakon prvih utakmica u skupini razloga za zadovoljstvo imaju Šveđanke i Ruskinje.

Švedska je u prvoj utakmici igrala protiv Japana i u vrlo izjednačenom dvoboju stigla je do minimalna pobjede 1:0. Pobjedu Skandinavkama donijela je Jenni Asserholt pogotkom u 13. minuti susreta.

Do kraja utakmice nije bilo novih golova, ostalo je 0:0 čime je Valentina Wallner s 19 obrana stigla do prvog shutouta na turniru.

Zanimljivo je bilo u drugom dvoboju u kojem su favorizirane Ruskinje tek u posljednjoj trećini stigle do pobjede protiv Njemačke 4:1. Njemice su nakon dvije trećine imale vodstvo 1:0, bile su apsolutno ravnopravan protivnik, a onda su pale u završnici.

Šok za domaćina stigao je u 26. minuti kada je Franziska Busch dovela Njemačku u vodstvo i sve do kraja trećine Rusija nije uspjela pronaći način kako svladati Vionu Harrer.

No u trećoj trećoj se otvorilo, veliki pritisak Rusiji se isplatio i uz 17:1 udarce na gol u tom razdoblju, Rusija je došla do preokreta i pobjede 4:1 uz dva gola Olge Sosine te po jedan Ije Gavrilove i Jekaterine Smolenceve.

ZOI, hokej na ledu, žene, skupina B:
Švedska - Japan 1:0
Rusija - Njemačka 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!