Košarka

Video: Sergio Llull ubačajem u zadnjoj sekundi donio Real Madridu Kup kralja

Branimir Korać • nedjelja, 09.02.2014.
Video: Sergio Llull ubačajem u zadnjoj sekundi donio Real Madridu Kup kralja
Foto: EPA

Utakmicu dostojnu finalu Kupa kralja odigrali su Real Madrid i Barcelona. U fantastičnoj atmosferi u Malagi Madriđani su odnijeli trofej finalnom pobjedom 77:76 ubačajem Sergija Llulla u zadnjoj sekundi utakmice...

Prošle godine Barcelona je u dramatičnom finalnom dvoboju svladala Real Madrid na Final Eightu koji je održan u Vitoriji, a slatka osveta Madriđana stigla je ove godine u Malagi.

Ovaj put je također bilo dramatično, nisu se igrali produžeci, ali odluka je pala u posljednjoj sekundi. Junak Madriđana bio je Sergio Llull koji je ubacio koš u zadnjoj sekundi utakmice i tako donio pobjedu i trofej Realu.

Osam sekundi prije kraja Oleson je ubacio za 75:75 uz prekršaj Bourousisa, ubacio je i slobodno bacanje te su Madriđani krenuli u posljednji napad. Obrana Barcelone je dobro odbila pokušaje prodora Sergija Rodrigueza, ali sjajni razigravač Reala pronašao je Llulla koji je pogodio za veliko slavlje.

Real je tako osvojio 24. put Kup kralja u povijesti i tako stigao do ovog trofeja nakon jedne godine pauze. Barcelona je bila blizu, ali isto tako su bili Madriđani blizu prošle godine, no kolo sreće se okrenulo na njihovu stranu ovaj put.

Susret je bio izjednačen cijelim svojim tijekom uz tek jedno odvajanje u svih 40 minuta. I to se dogodilo u samoj završnici kada je u 39. minuti Real poveo sa 71:64 tricom Mirotića. Ipak trica Olesona pa ubačaj Huertasa i na kraju 2+1 Olesona obilježili su seriju Barcelone 8:0 koju je na spektakularan način prekinuo Llull.

Prvo ime finala bio je Nikola Mirotić koji je ostvario double-double sa 17 poena (4/6) i 11 skokova dok je Rudy Fernandez upisao 19 poena (6/9). Dontaye Draper je igrao 12 minuta i ubacio pet poena (1/1 za dva, 1/2 za tri) uz dvije asistencije.

U redovima Barcelone Marcelinho Huertas je ubacio 15 poena (6/12) i osam asistencija, a Ante Tomić za 26 minuta 14 poena (5/15 za dva) uz devet skokova. Potpuno je podbacio Juan Carlos Navarro koji je stao na samo pet poena uz 1/5 za dva i 0/4 za tri poena.

Kup kralja, finale:
Real Madrid - Barcelona 77:76

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10811.02.2014. u 01:39
    Čudo je zapravo to što je Barcelona napravila taj preokret od -7 u posljednjoj minuti. I to su napravili na individualnu klasu (Oleson i Huertas uz poklon foul Bourousisa koji se je htio ubiti kad je vidio šta je napravio 8 sek. prije kraja). Čak bi se moglo reći da je Barca loše obranila zadnji... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik11.02.2014. u 01:12
    nije FC Barcelona izgubila nego Barcelona Regal
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.02.2014. u 12:17
    Ovaj Papalukas je kriv za poraz, u zadnjoj akciji je totalno ispao glup, Sada dobro drži Sergia Rodrigeza na ruci i odjedno Paplukas napušta najboljeg šutera u Realu i dolazi na "pomoć" i lul zabija za pobjedu. Ja bi ga novčano kaznio za ovu glupost.
    Obrisan korisnik
  • vlacng10.02.2014. u 10:24
    Ali ovaj video svakako morate pogledati, predobar je..
    vlacng
  • vlacng10.02.2014. u 10:20
    Ova je trica samo plod velikog samopouzdanja igrača Reala ove sezone.
    vlacng