Zimski sportovi

Bilodeau obranio zlato na hupserima, Šveđani najbolji u curlingu nakon prvog dana

Filip Han • ponedjeljak, 10.02.2014.
Bilodeau obranio zlato na hupserima, Šveđani najbolji u curlingu nakon prvog dana
Foto: EPA

Alex Bilodeau obranio je zlatnu medalju iz Vancouvera u disciplini slobodno skijanje na hupserima, a na podiju pored njega našao se još jedan Kanađanin Mikael Kingsbury, dok je treće mjesto osvojio Alexandr Smyshlyaev. Utrka brzog klizanja na 500 metara donijela je tri nova odličja za Nizozemsku, a najsjajnije je pripalo Michelu Mulderu. Na početku natjecanja u curlingu vodeća je Švedska koja ima dvije pobjede...

Finale slobodnog skijanja na hupserima donijelo je reprizu finala prošlih Zimskih olimpijskih igara, barem što se pobjednika tiče. Alex Bilodeau s 26.31 bodom uvjerljivo je slavio ispred svog sunarodnjaka Mikaela Kingsburyja sa skorom od 24.71, iako je Bilodeau u prvoj finalnoj seriji bio tek na osmom mjestu. Treću stepenicu postolja zauzeo je Rus Alexandr Smyshlyaev s 24.34 boda.

Nizozemska je potpuno dominirala u utrci brzog klizanja na 500 metara. Konačnu pobjedu odnio je Michel Mulder, a pratio ga je, sa samo stotinkom zaostatka Jan Smeekens. Broncu je dohvatio Ronald Mulder, brat blizanac prvoplasiranog.

U brzom klizanju na 1500 metara zlato je osvojio Kanađanin Charles Hamelin ispred Kineza Tianyua Hana, te ispred Rusa Victora Ana.

Počelo je i natjecanje u curlingu u kojem nastupa deset momčadi. U narednih tjedan dana momčadi će međusobno odmjeriti snage nakon čega se četiri najbolje ekipe plasiraju u "play-off", odnosno polufinale u kojem počinje borba za medalje.

Nakon prvog dana vodeća momčad u muškom poretku je Švedska koja je upisala pobjede u obje utakmice. Prva pobjeda stigla je protiv Švicarske rezultatom 7:5, a u drugoj su Šveđani s 8:4 bili bolji od Velike Britanije. Švedsku prate Kina i Norveška, no te su reprezentacije odigrale samo jednu utakmicu. Slijede Kanada, Danska, Britanija i Švicarska s podijeljenim učinkom od jedne pobjede i jednog poraza, a posljednje mjesto zauzela je domaća reprezentacija.

U ženskom dijelu natjecanja vlada izjednačenost. Ekipe su odigrale po jednu utakmicu, a pobjede su ostvarile Kanada, Rusija, Švicarska i Švedska koje i predvode poredak.

Slobodno skijanje, hupseri:
1. Alex Bilodeau
2. Mikael Kingsbury
3. Alexandr Smyshlyaev
...

Brzo klizanje, muškarci, 500 metara:
1. Michel Mulder
2. Jan Smeekens
3. Ronald Mulder
...

Brzo klizanje, 1500 metara:
1. Charles Hamelin
2. Tianyu Han
3. Victor An
...

Curling, muškarci, ukupan poredak:
1. Švedska
2. Kina
3. Norveška
...

Curling, žene, ukupan poredak:
1. Kanada
2. Rusija
3. Švicarska
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!