Zimski sportovi

Zlato za Bjeloruskinju Domračevu, Kuzmina tek na šestom mjestu

Kristijan Musa • utorak, 11.02.2014.
Zlato za Bjeloruskinju Domračevu, Kuzmina tek na šestom mjestu
Foto: EPA

Nakon što je Francuz Fourcade osvojio zlato u muškoj dohvatnoj utrci u biatlonu, na 10 kilometara dohvatno u ženskoj konkurenciji zlato je otišlo u Bjelorusiju, u ruke Dariji Domračevoj. Norvežanka Berger je doskijala do srebra, a Slovenka Teja Gregorin do bronce.

Bjeloruskinja Darija Domračeva osvojila je zlato u ženskoj biatlonskoj dohvatnoj utrci. Bjeloruskinja je tako stigla do svoje druge medalje u dohvatnim utrkama te joj je ovo ujedno bilo i drugo zlato nakon svjetskog zlata iz Ruhpoldinga.

Brončana iz individualne utrke iz Vancouvera prije četiri godine pobjegla je gotovo 38 sekundi pobjednici navedene utrke, Norvežanki Tori Berger. Treće mjesto pak je zauzela slovenska olimpijka Teja Gregorin s točno 42 sekunde zaostatka za pobjedničkim vremenom Bjeloruskinje.

“Drvena“ medalja pripala je Gabrieli Soukalovoj iz Češke, peta je bila Ukrajinka Vali Semerenko, dok je osvajačica dvije medalje iz Vancouvera i biatlonka koja je u Sočiju već obranila naslov u sprintu, Slovakinja Anastazija Kuzmina, završila je na šestom mjestu. Kuzmina je morala dva puta odraditi kazneni krugu, za razliku od prethodnih pet sportašica, koje su kazneni krug odradili samo jednom.

Naredna zbivanja u Lauri, sportskom skijaškom centru u Sočiju, zakazana su za četvrtak, kada je na rasporedu muška individualna utrka na 20 kilometara, dok će žene dan kasnije odraditi pet kilometara kraću individualnu utrku.

Biatlon, 10 km dohvatno, žene:
1. Darija Dromačeva (Bjelorusija) 29:30.7
2. Tora Berger (Norveška) +37.6
3. Teja Gregorin (Slovenija) +42.0
4. Gabriela Soukalova (Češka) +47.6
5. Vali Seremenko (Ukrajina) 52.9
6. Anastazija Kuzmina (Slovačka) 58.4
7. Olga Vilukina (Rusija) 1:02.2
8. Karin Oberhofer (Italija) +1.07.1
9. Ann Kristin Aafedt Flatland (Norveška) +1:09.5
10. Vita Seremenko (Ukrajina) +1:09.6
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!