Zimski sportovi

Šveđanke i Ruskinje osigurale doigravanje

Željka Jurkas • utorak, 11.02.2014.
Šveđanke i Ruskinje osigurale doigravanje
Foto: Kristijan Komarica

Četvrtog dana ženskog turnira hokeja na ledu odigrane su utakmice u skupini B. U prvom susretu dana Švedska se lako obračunala s Njemačkom, a dosada najneizvjesniju utakmicu odigrale su Rusija i Japan.

Njemačka – Švedska 0:4 (0:1, 0:0, 0:3)

Minutu nakon starta utakmice Emma Nordin zabila je prvi gol za Švedsku. Nakon gola igra se ujednačila i Njemačka je pokušala izjednačiti i preuzeti vodstvo. No, nakon 46 minuta igre unutar svega četiri minute Šveđanke uklanjaju svaku nadu s tri paka iza leđa Jennifer Harass. Ovo je drugi poraz Njemica na Igrama i izgubile se svaku šansu da napreduju u najboljih šest. Ako su izvori NBC-a i BBC-a točni, to ujedno znači da će Nijemice izgubiti najvećeg sponzora te posljedično tome svoj cijeli program.

Rusija – Japan 2:1 (1:0,0:0, 1:1)

Najnapetiju utakmicu u dosadašnjem dijelu turnira odigrale su Rusija i Japan. Prvo ime susreta je svakako vratar Japana, 24-godišnja Nana Fujimoto koja se tijekom 60 minuta susrela s 38 udaraca. Rusija je prva došla do vodstva nakon jedanaest minuta igre pogotkom Tatjane Burine. Japanke pritišću i uz sjajnu Fujimoto na golu ostaju u utakmici i dolaze do izjednačenja koje im su suci poništavaju. Nažalost, do video pregleda poništenog gola nije došlo te se utakmica nastavila. Novi gol za Japan postiže Ayaka Toko na samom početku treće trećine. Od izjednačenja utakmica dobiva na žestini, no Japanke ne koriste čak tri prilike s igračem više i Rusija preko Aleksandre Vafine dolazi do konačnog vodstva.

Ovo je druga pobjeda Rusije u skupini i sa šest zabijenih i dva primljena gola drži drugo mjesto koje ju vodi u prvi krug doigravanja. Skupina B
Švedska 6
Rusija 6
Japan 0
Njemačka 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!