Zimski sportovi

Morena Makar: "Nadam se kako ću napraviti svoj 'run' i kako će rezultat biti dobar"

Damir Žbulj • utorak, 11.02.2014.
Morena Makar: "Nadam se kako ću napraviti svoj 'run' i kako će rezultat biti dobar"

Nakon nastupa Natka Zrnčića-Dima u spustu te nordijaca Vedrane Malec i Edija Dabića, srijeda će biti rezervirana za prvi, povijesni nastup za Hrvatsku u snowboardu na jednim Zimskim olimpijskim igrama...

Čast je pripala Moreni Makar, koja će 12. veljače od 11 sati po hrvatskom vremenu nastupiti u disciplini 'halfpipe'. Na startu će se naći samo 30 najboljih djevojaka svijeta u ovom sportu pa je uspjeh ove hrvatske boarderice tim veći.

Makar je nedavno napunila 29 godina, daskanjem na snijegu bavi se već više od 13 godina, a od zapaženijih rezultata na FIS Svjetskom kup natjecanju osvojila je osmo mjesto u sezoni 2009./10.u Španjolskoj te 13. mjesta u talijanskoj Bardonecchiji u sezonama 2006/07. te 2010/11.. Na FIS Svjetskim prvenstvima u Švicarskoj 2007- godine bila je 32., 2009. godine u Koreji 33., dok je u Kanadi 2011. godine osvojila 21. mjesto, sve u disciplini halfpipe.

Morana je otkrila svoja očekivanja prije svog velikog nastupa i svakako ispunjenja jednog sportskog sna: "Osjećam se super, nadam se kako će 'pipe' biti dobar, budući kako je proteklih dana bio loš i kako na muškim kvalifikacijama također nije bilo baš dobro." Zbog toplog vremena i lošeg stanja staze u utorak su svoje treninge spusta u Sočiju otkazali i Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim.

"Nadam se da ću izvući maksimum iz sebe, želim napraviti taj svoj 'run' sa svim trikovima koje smo planirali i nadam se kako će rezultat na kraju biti dobar," poručila je za kraj Morena Makar, prva hrvatska olimpijska snowboarderica.

Halfpipe je konstrukcija, rampa od snijega, koja izgleda kao pola cijevi, zidovi su visoki od 6,5 do 7 metara, dugačak je oko 150 m i širok 18-ak metara.

Treba napomenuti kako u Hrvatskoj halfpipe staze za snowboard - nema.

Foto: CroSki

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.02.2014. u 22:03
    sve iznad 60. mjesta je veličanstveni uspjeh za hrvatski zimski sport
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.02.2014. u 21:32
    dozvoli da ti kažem da si limitiran,Moreni sutra sretno da uđe u polufinale tj među 18 što nije nemoguće s obzirom da je imala solidnih ostvarenja u svjetskom kupu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.02.2014. u 20:12
    Naši olimpijci su užasni. Slovenci osvajaju medalje ili su blizu, a mi 59.,61., a sad se nadamo biti 25. Bolje da nisu ni išli. Igra se za medalju, skup je put,pripreme i smještaj. Ne šaljite ovakve avanturiste na naš račun!
    Obrisan korisnik