Zimski sportovi

Lee Sang-Hwa najbolja u brzom klizanju na 500 metara uz novi olimpijski rekord

Josip Piršljin • utorak, 11.02.2014.
Lee Sang-Hwa najbolja u brzom klizanju na 500 metara uz novi olimpijski rekord
Foto: EPA

Nizozemski predstavnici u Sočiju su nastavili s berbom medalja u brzom klizanju, ali ipak je zlato u disciplini 500 metara uzela Lee Sang-Hwa uz novi olimpijski rekord. Kanađanka Howell se okitila zlatom u slobodnom skijanju, a Njemica Geisenberger u sanjkanju.

Lee Sang-Hwa je u Soči došla kao najveća favoritkinja za zlato u brzom klizanju na 500 metara, a tu je ulogu i opravdala. Južnokorejka je bila najbrža i s vremenom 74,70 sekundi postavila je novi olimpijski rekord. Sang-Hwa je tako obranila zlato iz Vancouvera, a drži i svjetski rekord u ovoj disciplini.

Drugo mjesto i srebrna medalja pripala je domaćoj predstavnici Olgi Fatkulinoj koja je 500 metara završila za 75,06 sekundi. Brončano odličje pripalo je Margot Boer (75,48 sekundi), a Nizozemka je time osvojila čak osmu medalju za svoju zemlju u brzom klizanju.

Kanađani, pak, uzimaju odličja u slobodnom skijanju. U disciplini slopestyle njihova je predstavnica Dara Howell bila najbolja, a treće je mjesto osvojila sunarodnjakinja Kim Lamarre. Amerikanka Devin Logan uzela je srebro s 85,40 bodova, Howell je skupila 94,20, a Lamarre 85.

Razloga za zadovoljstvo imaju i Njemice koje su osvojile prva dva mjesta u pojedinačnoj kategoriji sanjkanja. Natalie Geisenberger se pokazala najspretnijom i najbržom, a sa 1,139 sekundom zaostatka pratila ju je Tatjana Huefner. Malo sporija je bila američka sanjkašica Erin Hamlin koja se okitila broncom.

Dva Japanca su bila na postolju nakon natjecanja u snowboardu u disciplini halfpipe, ali na najvišem je završio švicarski sportaš Iouri Podladtchikov. S ukupnih 94,75 bodova bio je bolji od Ayumua Hirana i njegovog sunarodnjaka Takua Hiraoka. Slovenac Tim Kevin Ravnjak završio je na osmoj poziciji.

U curlingu je održano drugo i treće kolo u skupini za žene, a maksimalan učinak zadržala je reprezentacija Švicarske koja je pobijedila najprije Dansku 7:6, a potom i Južnu Koreju 8:6. Dvije pobjede ima Kanada koja je svladala Švedsku 9:3. Najuvjerljivija je bila Velika Britanija koja je s čak 12:3 pobijedila SAD i time Amerikankama nanijela i treći poraz.

U muškoj konkurenciji curlinga održano je četiri susreta u trećem kolu. Treću pobjedu uzela je Švedska protiv Kanade 7:6, a maksimalan učinak imaju još i Kina i Norveška s dvije pobjede. Kinezi su bili bolji od SAD-a 9:4, Norvežani od Rusa 9:8, a još su Britanci porazili Nijemce 7:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!