Zimski sportovi

Kina dominantna u curlingu, nove medalje za Rusiju i Njemačku

Ivan Blažević • srijeda, 12.02.2014.
Kina dominantna u curlingu, nove medalje za Rusiju i Njemačku
Foto: EPA

Petog dana Olimpijskih igara u Sočiju Kina je dominirala u curlingu, ostvarivši po dvije pobjede u muškoj, te jednu u ženskoj konkurenciji. U nordijskoj kombinaciji i sanjkanju u parovima zlato su uzeli predstavnici Njemačke, a po dvije medalje osvojili su Nizozemci u brzom, te Rusi u umjetničkom klizanju.

Dvije važne pobjede ostvarila je Kina u današnjem programu curlinga u muškoj konkurenciji. Sa 5:4 protiv Švicarske i 11:7 protiv Njemačke Kina je ostvarila skor od četiri pobjede u isto toliko dvoboja, ostavivši za petama dosad najuspješniju Švedsku koja je nakon tri početne pobjede danas izgubila od Danaca 8:5. U ženskoj je konkurenciji Kina sa 7:4 svladala SAD, čime je došla na omjer pobjeda i poraza od 2-1. Kanada je današnjom 9:6 pobjedom protiv Velike Britanije ostvarila treću pobjedu u tri dvoboja i tako uz Švicarsku, koja ima isti omjer, postala najuspješnija u ženskoj konkurenciji.

U nordijskoj kombinaciji koja se sastoji od skijaških skokova te skijaškog trčanja najuspješniji je bio Nijemac Eric Frenzel sa 131.5 osvojenih bodova. srebro je pripalo Japancu Akitu Watabeu sa skorom 130.0, a bronca Norvežaninu Magnusu Krogu (115.8)

Sanjkanje u parovima donijelo je još jednu, ukupno osmu medalju za Njemačku. Zlatni su bili Tobias Arlt i njegov imenjak Wendl. Za petama su im ostali braća Andreas i Wolfgang Linger iz Austrije, a još je jedan bratski tandem, Andris i Juris Sics, osvojio broncu za Latviju

Brzo klizanje na 1000 metara ponudilo je dva Nizozemca na postolju. Stefan Groothus s vremenom 1.08.39 bio je najviši na postolju, dok je njegovom sunarodnjaku Michelu Mulderu vrijeme od 1.08.74 bilo dovoljno tek za broncu. Srebro je pripalo Kanađaninu Dennyju Morrisonu (1.08.43).

Zlatno i srebrno postolje u umjetničkom klizanju pripalo je Rusima. Maxim Trankov i Tatjana Volosozhar osvojili su zlatnu, a drugi ruski tandem Fedor Klimov i Ksenia Stoblova srebrnu medalju. Treće mjesto i brončana medalja pripala je Robinu Szolkowyju i Alioni Savchenko iz Njemačke.

U snowboardinga su danas održane kvalifikacije i finala discipline halfpipe, a nastupila je i naša predstavnica Morena Makar. Iako je nakon prve vožnje držala 9. mjesto koje je značilo polufinale, Morenu je pad u drugoj vožnji koštao ulaska u polufinale i borbe za medalju. Naposlijetku je u finalu slavila Amerikanka Kaitlyn Farrington, srebro je uzela Torah Bright iz Australije, a broncu Kelly Clark, također iz SAD-a, kojem se ukupan broj medalja popeo na 9.

Curling, muškarci, ukupan poredak:
1.Kina
2.Švedska
3.Norveška

Curling, žene, ukupan poredak:
1.Kanada
2.Švicarska
3.Kina

Nordijska kombinacija, ukupan poredak:
1.Eric Frenzel
2.Akito Watabe
3.Magnus Krog

Sanjkanje, parovi:
1.Tobias Arlt, Tobias Wendl (NJE)
2.Tobias Linger, Wolfgang Linger (AUT)
3.Andris Sics, Juris Sics (LAT)

Brzo klizanje (1000 m):
1.Stefan Groothus (NIZ)
2.Denny Morrison (NIZ)
3.Michel Mulder (NIZ)

Umjetničko klizanje (parovi):
1.Maxim Trankov, Tatjana Volosožar (RUS)
2.Fedor Klimov, Ksenia Stoblova (RUS)
3.Robin Szolkowy, Aliona Savčenko (RUS)

Snowboarding (halfpipe):
1.Kaitlyn Farrington (SAD)
2.Torah Bright (AUS)
3.Kelly Clark (SAD)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.02.2014. u 17:29
    zanimljivo
    Obrisan korisnik