Zimski sportovi

Ruskinje svladale Šveđanke za skandinavsko četvrtfinale

Željka Jurkas • četvrtak, 13.02.2014.
Ruskinje svladale Šveđanke za skandinavsko četvrtfinale
Foto: EPA

Zadnji susreti skupine B turnira ženskog hokeja na ledu odigrani su u Šajba Areni. Druga utakmica dana odlučivala je o parovima četvrtfinala...

U dvoboju zadnjeplasiranih ekipa Njemačka je uvjerljivo svladala Japan. Nakon što su obje ekipe u prva dva kola poražene od Šveđanki i Ruskinja, kvalifikantice su odmjerile snage u prvoj utakmici dana.

Njemački vratar Viona Harrer zaključala je svoju mrežu pred naletima Japanki, a jaka ofenziva pred kraj prve i početkom druge trećine bila je dovoljna za pobjedu. Pred sam istek vremena Njemice zabijaju još dva gola od kojih je zadnji u praznu mrežu. Harrer je dobila povjerenje na golu nakon prvog poraza od Šveđanki 4:0 i u dvije utakmice pustila tek jedan pak iza svojih leđa.

Dvije neporažene i što se pokazalo najjače ekipe skupine B odmjerile su snage u večernjim satima u Šajba Areni. Ruskinje su povele golom Anne Šukine na sredini prve trećine i povećale vodstvo sredinom druge. Tada Šveđanke uzvraćaju golom Pernille Winberg i do gotovo samoga kraja drže utakmicu u neizvjesnosti.

Svaku sumnju o pobjednicama otklanja Jekaterina Smolenceva dvije minute prije isteka vremena. Ovom pobjednom Rusija je uvjerljivo prva u drugoj, slabijoj skupini turnira.

Četvrtfinalni susreti su na rasporedu u subotu, 15. veljače. Ruskinje će odmjeriti snage sa Švicarkama za polufinale s Kanađankama, a Šveđanke čekaju Finkinje u borbi za polufinale s ekipom SAD-a.

Njemačka i Japan će 16. veljače odigrati klasifikacijske susrete s ekipama koje izgube četvrtfinale.

Skupina B
Njemačka – Japan 4:0
Švedska – Rusija 1:3
Rusija 9
Švedska 6
Njemačka 3
Japan 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!