Zimski sportovi

Yarnold opravdala ulogu favoritkinje u skeletonu, Hanyu uzeo zlato u umjetničkom klizanju

Josip Piršljin • petak, 14.02.2014.
Yarnold opravdala ulogu favoritkinje u skeletonu, Hanyu uzeo zlato u umjetničkom klizanju
Foto: EPA

Velika Britanija je osvojila prvu zlatnu medalju u Sočiju. Elizabeth Yarnold je potvrdila odličnu formu i okitila se zlatom u skeletonu. Najsjajnije odličje pripalo je još Bjeloruskinji Tsuper u akrobatskim skokovima slobodnog skijanja, te Yuzuru Hanyu koji je bio najbolji u umjetničkom klizanju.

Olimpijska prvakinja u skeletonu postala je Elizabeth Yarnold, predstavnica Velike Britanije. Opravdala je ulogu favoritkinje jer je vodeća u Svjetskom kupu. Srebrna medalja otišla je u ruke Noelle Pikus-Pace, dok je broncu uzela domaća sportašica Jelena Nikitina. Yarnold je priskrbila Britaniji prvo zlato na ovim Olimpijskim igrama.

U slobodnom skijanju održano je natjecanje u akrobatskim skokovima za žene, a najviše bodova osvojila je Bjeloruskinja Alla Tsuper. S 98,01 bodova bila je bolja od Mengtao Xu, skijašice iz Kine koja je uzela srebrno odličje. Treću poziciju zauzela je Australka Lydia Lassila koja je osvojila 72,12 bodova ispred još jedne Kineskinje Nine Li.

Slobodni program umjetničkog klizanja donio je najsjajnije odličje Japanu. Njihov predstavnik Yuzuru Hanyu osvojio je ukupno 280,09 bodova ispred Patricka Chana, Kanađanina porijeklom iz Hong Konga. Bronca je pripala Kazahstancu Denisu Tenu, a još dva japanska klizača Tatsuki Machida i Daisuke Takahashi su završila među prvih šest.

U curlingu je održano sedmo i osmo kolo za muškarce. Kina je upisala prvi poraz, od Švedske 6:5, ali je potom pobijedila Norvešku 7:5. Omjer pet pobjeda i jedan poraz imaju još Šveđani i Britanci koji su svladali Dansku 8:6. Najveću pobjedu ostvarila je Kanada koja je Norvežane dobila 10:4.

U ženskoj konkurenciji curlinga održani su susreti sedmog kola, ukupno četiri dvoboja. Dankinje su bile bolje od Amerikanki 9:2, a još uvjerljivije su bile Britanke protiv Japana (12:3). Kina je bez problema pobijedila Južnu Koreju 11:3, a pobjedu su upisale i reprezentativke Rusije protiv Švicarske 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!