Zimski sportovi

Šveđankama zlato u neizvjesnoj završnici u štafeti

Kristijan Musa • subota, 15.02.2014.
Šveđankama zlato u neizvjesnoj završnici u štafeti
Foto: EPA

Odrađena je i ženska štafetna utrka na 4x5 kilometara u skijaškom trčanju na 22. Zimskim Olimpijskim Igrama u ruskom Sočiju. Šveđanke su doskijale do zlata, a do sekunde zaostatka su na cilj pristigle i Finkinje te Nijemice.

Ženska štafeta Švedske osvojila je zlato odličje na utrci 4x5 kilometara na Igrama u Sočiju. Šveđankama je pripalo zlato u neizvjesnoj završnici, u kojoj su do medalja stigle i Finkinje te Nijemice.

Anna Haag, Ida Ingemarsdotter, Charlotte Kalla i Emma Wiken su doskijale do olimpijskog zlata za 53 minute i 2.7 sekundi. S pola sekunde zaostatka je do cilja pristigla momčad Finske, dok je s devet desetinki zaostatka na trećem mjestu završila Njemačka.

Srebrnu štafetu Finske činile su Anne Kylloenen, Krista Lahteenmaki, Kerttu Niskanen i Aino-Kaisa Saarinen. Njemačka štafeta je pak nastupala u sastavu Stefanie Boehler, Nicole Fessel, Denise Hermann i Claudia Nystad.

Četvrto mjesto je pripalo Francuskinjama, Norvežanka s Marit Bjoergen su osvojile peto, a Poljakinje s Justynom Kowalczyk sedmo mjesto. Između njih su se smjestile domaće olimpijke. Slijede Italija, SAD, Češka, Slovenija, Ukrajina, Austrija i Kanada.

Skijaško trčanje, 4x5 km, žene:
1. Švedska 53:02.7
2. Finska +0.5
3. Njemačka +0.9
4. Francuska +45.0
5. Norveška 53.6
6. Rusija +1:03.6
7. Poljska +1:36.2
8. Italija +2:17.2
9. SAD +2:30.7
10. Češka +3:27.1
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!