Košarka

29. uzastopna pobjeda Himkija, Popović nastavlja u odličnoj formi

Branimir Korać • subota, 15.02.2014.
29. uzastopna pobjeda Himkija, Popović nastavlja u odličnoj formi

Košarkaši Himkija nastavili su veliki niz pobjeda i slavljem u prvom susretu četvrtfinala Ruskog kupa. Do 29. uzastopne pobjede stigli su u Saratovu gdje su očekivano svladali domaći Avtodor sa 74:67...

S fantastičnim poslom nastavili su Rimas Kurtinaitis i njegovi igrači. Broj uzastopnih pobjeda popeo se na čak 29, a Himki je posljednju upisao u prvom susretu četvrtfinala Ruskog kupa na gostovanju u Saratovu protiv Avtodora.

Gosti su posao odradili rutinski, bez prevelikog utroška energije te su na uzvrat u svoju dvoranu odnijeli prednost od sedam poena i bit će pravo čudo ako skromni Avtodor napravi preokret u gostima.

Prednost Himkija je bila i veća, iznosila je u drugom poluvremenu i 13 poena razlike, no u završnici je Avtodor ipak uspio smanjiti zaostatak, ali teško da će mu to nešto značiti na teškom uzvratu.

Još jedna odlična utakmica je iza Marka Popovića koji u posljednje vrijeme igra sjajno, a ovaj susret je završio s 21 poenom (3/4 za dva, 4/9 za tri), tri asistencije i dva skoka za 24 minute. Njemu uz bok bio je i drugi hrvatski košarkaš u redovima Himkija, Krešimir Lončar, koji je za 20 minuta dodao 14 poena (7/9 za dva) i pet skokova.

U domaćem sastavu Artem Klimenko je upisao 16 poena (6/13) i pet skokova, a Courtney Fortson je dodao 13 poena (2/11), sedam skokova i šest asistencija.

Ruski kup, četvrtfinale, prva utakmica:
Avtodor Saratov – Himki 67:74

Foto - Evgeni Solodov, bckhimki.ru

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • manu15.02.2014. u 16:36
    Šteta što nisu u euroligi, vjerojatno su među 8 najboljih ekipa u europi
    manu