Zimski sportovi

T.J. Oshie donio pobjedu Amerikancima u poslastici dana u Sočiju

Branimir Korać • subota, 15.02.2014.
T.J. Oshie donio pobjedu Amerikancima u poslastici dana u Sočiju
Foto: EPA

Najzanimljiviji susret subotnjeg programa u hokeju na ledu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju odigrali su Rusija i SAD. Amerikanci su na kraju slavili s 3:2 nakon kaznenih udaraca zahvaljujući smirenom napadaču St. Louis Bluesa T.J.-u Oshieju...

Rusi i Amerikanci odigrali su vrlo dobru utakmicu u drugom kolu skupine A Olimpijskih igara u Sočiju. SAD je na kraju slavio s 3:2 nakon izvođenja kaznenih udaraca, a Rusi će imati razloga za nezadovoljstvo jer im je u završnici susreta poništen pogodak za koji se isprva činilo kako je bio posve regularan.

Utakmica je započela obostrano dosta nervozno i s puno pogrešaka i vratari nisu imali pravog razloga za isticanje. Međutim u drugoj trećini se već igralo bolje i utakmica se potpuno rasplamsala.

Nakon 30 minuta igre Rusija je stigla do prednosti. Pavel Dacjuk je ostao nečuvan između dva američka braniča, sjurio se u kontranapad i kada je došao pred Jonathana Quicka, od vratnice je poslao pak u gol.

Sedam minuta je domaćin Igara držao prednost, a onda je nakon isključenja Radulova iz brze akcije Cam Fowler s igračem više poravnao na 1:1.

Bio je to ujedno i konačan rezultat nakon dvije trećine te se u završnih 20 minuta ušlo s poravnatim rezultatom.

Kao što je Dacjuk na polovici druge trećine postigao pogodak u mrežu Quicka, tako je Joe Pavelski na polovici treće u mrežu Bobrovskog. Ponovno je Radulov bio vani nadvije minute, a Pavelski je krasnu akciju završio neobranjivim udarcem za 2:1. Tri minute kasnije Rusi se vraćaju u igru, ponovno je strijelac bio Pavel Dacjuk i to nakon isključenja Dustina Browna.

U završnim minutama regularnog dijela susreta Fjodor Tjutin pogodio je mrežu iza leđa Quicka, pak se odbio van gola, ali suci su iz poništili pogodak što je izazvalo negodovanje kod Rusa.

Pogodaka tako više nije bilo, u produžetku su meč loptu propustili Amerikanci kada je Patrick Kane išao sam na Bobrovskog, a nakon njegovog promašaja pristupilo se izvođenju kaznenih udaraca.

Odluka je pala tek u osmoj seriji kada je Jonathan Quick prvo obranio pokušaj Ilje Kovaljčuka, a zatim T.J. Oshie svojim četvrtim golom u raspucavanju iz šest pokušaja, donio pobjedu Amerikancima za sjedanje na vrh ljestvice. Ako SAD u posljednjem kolu pobijedi Sloveniju, ići će izravno u četvrtfinale kao prvoplasirani.

ZOI Soči, skupina A, drugo kolo:
Rusija – SAD 2:3 (kazneni udarci)

Ljestvica, skupina A:
1. SAD 5
2. Rusija 4
3. Slovenija 3
4. Slovačka 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.02.2014. u 13:11
    Ako su takva pravila, onda je odluka sudaca ispravna. Ali ponavljam, ako su takva pravila, onda je to ogromna rupa u pravilima, jer omogućuje golmanima zloupotrebu tih pravila. Teoretski golman može prilikom svake opasnosti ispred svoga gola, kao "slučajno" malo jače nogom udariti okvir gola i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.02.2014. u 22:26
    Vjerovatno nisu odmah primjetili da je pomaknut gol, inače bi prekinuli igru i opet ne bi bilo gola. Radi se o sekundama i u ovom slučaju minimalno pomaknutom golu. Događa se, pri pregledavanju snimke utvrdili su da je gol bio pomaknut i gol ispravno nije priznat.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.02.2014. u 19:38
    al kakav majstor Oshie! Nije da puno pratim hokej, ali nikad nisam vidio takvog majstora na penalima, a nisam nikad vidio ikoga da ide sporije prema golmanu! Majstorski! :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.02.2014. u 18:56
    Dobro, u redu, neka ja griješim. Ali ako ja griješim, postavlja se pitanje zašto uopće suci dopuštaju nastavak igre u situacijama pomaknutog gola? Cilj igre je postići pogodak i zašto onda uopće igrati u takvim situacijama, ako se ne može postići regularan pogodak, kada se pomakne gol? Zašto suci... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.02.2014. u 18:41
    a tko je kriv šta se to nije popravilo? zašto je uopće došlo do te situacije. zašto su nesposobnjakovići čekali da se nešto ovakvo dogodi, da bi popravili gol. suci su generalno gomila jebenih nesposobnjakovića. najgore što su i beskičmenjaci pa ne priznaju greške, a plaćeni da ti mozak stane s... [više na forumu]
    Obrisan korisnik