Zimski sportovi

Švicarska iznenadila Rusiju, a Švedska Finsku u četvrtfinalu ženskog turnira

Branimir Korać • subota, 15.02.2014.
Švicarska iznenadila Rusiju, a Švedska Finsku u četvrtfinalu ženskog turnira
Foto: EPA

Hokejašice Švicarske i Švedske plasirale su se u polufinale olimpijskog turnira, a Rusija i Finska ostaju bez medalje. Iako su Ruskinje i Finkinje kao favoriti ušli u četvrtfinalne dvoboje, na kraju otpadaju iz borbe za medalje...

Razočaravajući olimpijski turnir gotov je za Finsku i Rusiju. Obje reprezentacije u Sočiju su tražile mjesto na postolju, međutim oprostile su se od tih ambicija na korak od borbe za medalje.

Finkinje su igrale protiv Švedske i upisale su poraz u zadnjih pet minuta susreta 4:2. U posljednjoj trećini su primile čak četiri pogotka i na kraju se oprostile od odličja.

Povela je Finska zahvaljujući golu Venle Hovi u 34. minuti i imala je prednost 1:0 uoči zadnjih 20 minuta.

Ipak tamo Anna Borgqvist i Lina Wester u prvih pet minuta rade preokret da bi Emma Nuutinen ipak poravnala na 2:2. Četiri minute i 15 sekundi prije kraja susreta Šveđanke su ponovno došle u prednost zahvaljujući golu Emme Eliasson, a Finska, unatoč vađenju vratara s gola, nije stigla do novog poravnanja. Čak štoviše, primila je i četvrti gol zahvaljujući Emmi Nordin.

U drugom četvrtfinalu švicarska vratarka Florence Schelling izludila je napadačice Rusije. Čak 41 pokušaj prema njezinom golu i 41 obrana Schelling na kraju su odvele Švicarsku u polufinale.

Pogotke su postigle Stefanie Marty u 11. minuti te Lara Stadler 20 sekundi prije kraja na prazan gol nakon što je iz igre povučena vratarka Ana Prugova.

Švicarska će u polufinalu igrati protiv Kanade dok će Švedska igrati protiv SAD-a.

ZOI Soči, hokej na ledu, polufinale žene:
Švedska – Finska 4:2
Švicarska – Rusija 2:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!