Zimski sportovi

Šveđani potvrdili prvo mjesto u skupini C, Švicarska minimalno svladala Češku

Branimir Korać • subota, 15.02.2014.
Šveđani potvrdili prvo mjesto u skupini C, Švicarska minimalno svladala Češku
Foto: EPA

Susretima trećeg kola dovršeno je natjecanje u skupini C Olimpijskih igara u Sočiju. Švedska je očekivanom pobjedom protiv Latvije potvrdila prvu poziciju dok je drugo mjesto ugrabila Švicarska pobjedom protiv Češke...

Šveđani su nakon prve utakmice u skupini i pobjede protiv Češke ostali bez Henrika Zetterberga što je bio dodatni udarac uoči nastavka turnira jer su već prije Zimskih olimpijskih igara imali problema s otkazima. Međutim, iako su oprezno pristupili susretu s Latvijom, izvukli su pobjedu 5:3.

Gotovo 16 minuta su pokušavali probiti latvijsku obranu i onda im je napokon uspjelo. Tek što je Arturs Kudla odradio kaznu od dvije minute, s leda je morao iz istog razloga i Krisjanis Redlihs što je Švedska iskoristila i golom Patrika Berglunda iz St. Louis Bluesa poveli su s 1:0.

Ipak u završnici prve trećine Latvija dolazi do poravnanja pogotkom kapetana Laurisa Darzinsa i Švedska nije mogla mirno otići na odmor.

Situacija za Šveđane se pogoršala na samom početku druge trećine kada je Latvija iskoristila isključenje Niklasa Kronwalla i preko Janisa Spruktsa povela s 2:1.

Ipak do kraja trećine proradio je napad Švedske koji postiže tri powerplay gola i preko Erika Karlssona, Daniela Alfredssona i Jimmieja Ericssona Šveđani bježe na 4:2. Da bi se ipak ušlo s većom neizvjesnosti u zadnju dionicu, pobrinuo se Zemgus Girgensons smanjivši na 4:3 u 42. minuti.

Pokušavala je Latvija doći i do četvrtog pogotka te se tako potpuno vratiti u utakmicu, ali Alexander Edler u 53. minuti zabija za 5:3 i Švedska ponovno odmiče. Ovaj put bili su Skandinavci oprezniji, sačuvali su mrežu do kraja susreta i upisali pobjedu za potvrdu prvog mjesta u skupini

U izravnom dvoboju za drugo mjesto susreli su se Švicarska i Češka, a u vrlo tvrdoj utakmici viđen je samo jedan pogodak. Sretnici su bili Švicarci koji su tako sa šest bodova završili kao drugi u skupini.

Jedini pogodak pao je još u 15. minuti utakmice kada je napadač Klotena Simon Bodemann nadmudrio Ondreja Paveleca i donio pobjedu svojoj momčadi.

Inače, na obje strane su vratari odrađivali dobar posao, Pavelec je skupio 25 obrana, a na drugoj strani Jonas Hiller jednu više i obojica nose zasluge za ovako neefikasan susret.

ZOI Soči, skupina C, treće kolo:
Švedska - Latvija 5:3
Švicarska – Češka 1:0

Ljestvica:
1. Švedska 9
2. Švicarska 6
3. Češka 3
4. Latvija 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!