Zimski sportovi

Švedska i Kanada osigurale polufinale u curlingu u muškoj i ženskoj konkurenciji

Filip Han • nedjelja, 16.02.2014.
Švedska i Kanada osigurale polufinale u curlingu u muškoj i ženskoj konkurenciji
Foto: EPA

Nizozemska je povećala svoj broj medalja na 17 zahvaljujući današnjoj utrci brzog klizanja na 1500 metara za žene. Pobjedničko postolje potpuno je pripalo Nizozemkama, a zlato je osvojila Jorien Ter Mors. Eva Samkova bila je uvjerljiva u snowboard crossu na putu do zlata u toj disciplini, a muške i ženske reprezentacije Kanade i Švedske u curlingu osigurale su prolaz u polufinale prije zadnjeg dana natjecanja...

Eva Samkova dominirala je od početka kvalifikacija u snowboard crossu i uvjerljivo potukla konkurenciju u dolasku do zlata u toj disciplini. Srebro je osvojila Kanađanka Dominique Maltais, a broncu je uzela Francuskinja Chloe Trespeuch.

Nizozemska je po tko zna koji put na ovim Igrama pokazala dominaciju u klizanju. U utrci na 1500 metara za žene Nizozemke su osvojile prva četiri mjesta, a svoju prvu zlatnu medalju uzela je Jorien Ter Mors koja je pobijedila s vipe od pola sekunde prednosti. Iza nje stigla je Ireen Wust kojoj je ovo srebro ukupno treća medalja u Sočiju. Broncu je osvojila Lotte Van Beek.

Uoči posljednjeg dana natjecanja u curlingu polufinale u muškom djelu natjecanja osigurale su Švedska i Kanada. Šveđani su u današnjoj utakmici pobijedili Rusiju s 8:4 i završili kvalifikacije s omjerom 8-1. Kanađani su u posljednjoj utakmici bili bolji sa 7:6 od SAD-a, a oni su na omjeru 7-2.

U ukupnom poretku slijedi Kina sa 6-2 koja će sutra igrati s Velikom Britanijom koja se nalazi iza nje s 5-3. Isti omjer ima i Norveška koja će prolaz dalje pokušati osigurati protiv Danske, tako da neizvjesnosti uoči posljednjeg dana kvalifikacijskog dijela natjecanja ne nedostaje.

I ženski dio natjecanja izgleda slično, s tom razlikom što je Kanada trenutno na vrhu s 8-0, a Švedska ima 6-2. Kineskinje su danas izgubile od Kanađanki 8:9, trenutno su na omjeru 4-3 isto kao i Britanke, a slijede Švicarska, Japan, Danska i Rusija koje sve imaju šanse za prolazak dalje, ovisno o rezultatima posljednjeg dana natjecanja.

Snowboard Cross, žene:
1. Eva Samkova
2. Dominique Maltais
3. Chloe Trespeuch
...

Brzo klizanje, 1500 metara, žene:
1. Jorien Ter Mors
2. Ireen Wust
3.Lotte Van Beek
...

Curling, ukupan poredak, muškarci:
1. Švedska
2. Kanada
3. Kina
...

Curling, ukupan poredak, žene:
1. Kanada
2. Švedska
3. Kina
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.02.2014. u 11:54
    bilo je napeto ... naježio sam se od ribanja leda
    Obrisan korisnik