Zimski sportovi

Sjajna Domračeva doskijala do trećeg zlata, Čehinja Soukalova konačno stigla do medalje

Kristijan Musa • ponedjeljak, 17.02.2014.
Sjajna Domračeva doskijala do trećeg zlata, Čehinja Soukalova konačno stigla do medalje
Foto: EPA

Biatlonski ponedjeljak u Sočiju rezerviran je za ženski masovni start na 12.5 kilometara. Sjajna Bjeloruskinja Darja Domračeva osvojila je i svoju treću zlatnu medalju na ovim Igrama te je trenutno najuspješnija olimpijka u Sočiju. Srebro je osvojila Čehinja Gabriela Soukalova, koja je konačno razbila „prokletstvo“ četvrtog mjesta, dok je bronca pripala Norvežanki Eckhoff.

Podijeljen je još jedan komplet medalja u biatlonu. Žene su odradile masovni start na 12.5 kilometara, dok je do novog zlata, svog trećeg u Sočiju, doskijala Bjeloruskinja Darja Domračeva. Nakon zlatnih odličja na 10 kilometara dohvatno i 15 kilometara pojedinačnim startom, bjeloruska biatlonka je bila najbrža i u masovnom startu.

Za novo zlato Domračevoj je bilo potrebno 35 minuta i 25.6 sekundi, 20 sekundi je kasnila Čehinja Gabriela Soukalova, a 27.3 sekundi od pobjedničkog vremena je bila udaljena Norvežanka Tiril Eckhoff. Sve tri osvajačice medalja su morale odraditi jedan kazneni krug, dok je četvrtoplasirana Nijemica, iako je pucački dio utrke odradila besprijekorno, ipak bila sporija od navedene „trojke“.

Gabriela Soukalova je tako osvojila svoju prvu medalju na ovim Igrama te nakon dvije uzastopne „drvene“ medalje konačno razbila „prokletstvo“ četvrtih mjesta. 23-godišnja Norvežanka Eckhoff je pak nadmašila sama sebe te prosječne i ispodprosječne rezultate na prethodne tri utrke potpuno uljepšala ovom broncom.

Četvrto mjesto je pripalo Nijemici Evi Sachenbacher-Stehle, kojoj je nedostajala točno jedna sekunda do medalje. Slovenka Teja Gregorin završila je kao peta, šesta je bila Poljakinja Monika Hojnisz, dok su ju slijedile Makarainen, Pidrušna, Vitkova te Gasparin.

Biatlon, 12.5 km masovni start, žene:
1. Darja Domračeva (Bjelorusija) 35:25.6
2. Gabriela Soukalova (Češka) +20.2
3. Tiril Eckhoff (Norveška) +27.3
4. Evi Sachenbacher-Stehle (Njemačka) +28.3
5. Teja Gregorin (Slovenija) +39.4
6. Monika Hojnisz (Poljska) +54.9
7. Kaisa Makarainen (Finska) +1:01.5
8. Olena Pidrušna (Ukrajina) +1:11.5
9. Veronika Vitkova (Češka) 1:23.7
10. Selina Gasparin (Švicarska) +1:29.3
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!