Zimski sportovi

Ruski bob dvosjed uzeo zlato, američki par najbolji u plesu na ledu

Josip Piršljin • ponedjeljak, 17.02.2014.
Ruski bob dvosjed uzeo zlato, američki par najbolji u plesu na ledu
Foto: EPA

Rusija slavi novo zlato koje joj je donio bob dvosjed, odnosno Voevoda i Zubkov. Amerikanci su bili najuspješniji u plesu na ledu, a Bjelorus Kushnir u akrobatskim skokovima. Natjecanje u snowboardu odgođeno je zbog vremenskih nepogoda.

Održano je finalno natjecanje u bobu dvosjedu za muškarce, a slavio je ruski par Voevoda i Zubkov. Domaći predstavnici su bili za više od pola sekunde brži od Švicaraca Baumanna i Heftija koji su uzeli srebrnu medalju. Broncu su osvojili Amerikanci Holcomb i Langton koji su stazu prošli s ukupnim vremenom 3:46,27.

U umjetničkom klizanju održan je slobodni program plesa na ledu. Američki par Meryl Davis i Charlie White skupio je najviše bodova i uzeo zlatno odličje. Pratili su ih Tessa Virtue i Scott Moir iz Kanade, a bronca je pripala Eleni Ilinykh i Nikiti Katsalapov sa 183,48 bodova.

Bjelorus Anton Kushnir donio je svojoj zemlji novo zlato. Pokazao se najboljim u akrobatskim skokovima slobodnog skijanja sa 134,50 bodova. Australac David Morris osvojio je srebro, a treći je bio kineski predstavnik Zongyang Jia s 95,06 bodova.

U curlingu je završeno natjecanje po skupinama i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Kanađanke, Šveđanke, Švicarke i Britanke će se naći u polufinalu, a mjesto među najboljih četiri osigurali su reprezentativci Švedske, Kanade i Kine. Norveška i Velika Britanija su poravnate, pa će razigravati za zadnje mjesto u polufinalu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!