Zimski sportovi

Slovenska bajka se nastavlja, u osmini finala svladana Austrija

Branimir Korać • utorak, 18.02.2014.
Slovenska bajka se nastavlja, u osmini finala svladana Austrija
Foto: EPA

U svom debitantskom nastupu u hokeju na ledu na Zimskim olimpijskim igrama, Slovenija je dogurala do četvrtfinala. U osmini finala protivnik je bila Austrija koju su Slovenci zasluženo svladali s glatkih 4:0...

Slovenija uživa u sjajnom početku utorka. Tina Maze uzela je zlatno odličje u veleslalomu, a pridružili su joj se i hokejaši koji su se plasirali u četvrtfinale olimpijskog turnira uvjerljivo svladavši Austriju s 4:0.

Austrija je bila protivnik po željama Slovenaca, nadali su se takvom raspletu ždrijeba u drugom krugu i na ledu se vidjelo zbog čega. Raspoloženi Robert Kristan s 30 obrana i prvim shutoutom na Olimpijskim igrama te efikasan napad predvođen Kopitarom bili su previše za Austrijance kojima nisu pomogli niti jaki NHL aduti.

Već u šestoj minuti Slovenija je stigla do vodstva. Napadač Flyersa Thomas Raffl zaradio je dvije minute, a to je Slovenija vrlo brzo iskoristila i preko Kopitara stigla do vodstva.

Šest minuta kasnije Slovenija povećava vodstvo i to s igračem manje na ledu. Dok je Robert Sabolić odrađivao kaznu, Slovenija je složila brzi napad koji je pogotkom zaključio Jan Urbas, napadač Münchena.

Austrijanci su se zasigurno nadali kako bi mogli početkom druge trećine do brzog gola koji bi ih vratio u utakmicu, međutim dogodilo se suprotno. Branič Karagande Sabahudin Kovačević povisio je na 3:0 i stavio Austriju u velike probleme te potpuno prelomio utakmicu.

Sve pokušaje Austrijanaca zaustavljao je odlični Kristan, a u posljednjih 20 minuta Jan Muršak je postavio konačnih 4:0. Austrijski izbornik je tri i pol minute prije kraja izvukao vratara, a dvadesetak sekundi kasnije Muršak je postavio konačan rezultat.

U četvrtfinalu Sloveniju očekuje teško iskušenje protiv Švedske koja je u svojoj skupini završila kao prvoplasirana i izravno je prošla u četvrtfinale.

ZOI Soči, osmina finala:
Slovenija – Austrija 4:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.02.2014. u 17:19
    bravo janezi, jučer grozni u skokovima, danas izvrsni, šteta što i Fak nije mogao bolje od 4. mjesta
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2014. u 15:58
    nek ste spljuskali te jodlere....to im je za sve oduzete pobjede za zelenim stolom, za sve sudacke odluke zadnjih 6 godina u EBEL-u (Olimpija), za sva izvikivanja austrijskih navijaca yugo-schweine, za svako Heidino pojavljivanje...ma neopisivo mi je drago radi najmanje hokejaske sile na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2014. u 15:45
    a pakao će se zaledit.
    Obrisan korisnik
  • Vjeran18.02.2014. u 14:53
    Ovo sad već zavrijeđuje i filmsku ekranizaciju. Bravo susjedi!
    Vjeran
  • anetisi18.02.2014. u 13:40
    bravo susedi!!! a sutra navijat za vas da iznenadite šveđane, jer ipak su to olimpijske igre, sve je moguće!
    anetisi