Zimski sportovi

Finkinjama peto mjesto uz shutout Raty

Željka Jurkas • utorak, 18.02.2014.
Finkinjama peto mjesto uz shutout Raty
Foto: EPA

Druga utakmica ženskog hokeja na ledu danas odigrana je u Šajba Areni. Dok su njihovi kolege u Ledenoj Palači hvatali četvrtfinale, Ruskinje su se susrele s Finkinjama u borbi za peto mjesto na Olimpijskim igrama...

Otkada je ženski hokej pridružen Zimskim olimpijskim igrama, Finska ekipa je redovita bila u samoj završnici i borbi za medalju. Ove godine iznenadile su ih Švicarke i poslale u borbu za tek peto mjesto.

Dominantnost Finkinja bila je vidljiva od samoga starta, iako ukupni broj udaraca 29:19 to ne sugerira. Dva po dva gola unutar minute pala su u prvoj te u trećoj trećini. Na samome kraju prve Linda Valimaki i Riika Valila zabijaju za miran odlazak na prvi odmor, a na samome početku zadnje trećine Michelle Karvinen dvaput prolazi Annu Prugovu i postavlja konačan rezultat.

Sve u svemu, Ruskinje ne mogu biti nezadovoljne svojim nastupom, osvojile su prvo mjesto u svojoj skupini i u borbi za peto mjesto izgubile od ekipe koju su mnogi vidjeli kao potencijalnu prijetnju finalu SAD – Kanada.

Utakmica za peto mjesto
Finska – Rusija 4:0 (2:0; 0:0; 2:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!