Zimski sportovi

Na krilima Radulova Rusija ušla u četvrtfinale

Željka Jurkas • utorak, 18.02.2014.
Na krilima Radulova Rusija ušla u četvrtfinale
Foto: EPA

Druga utakmica dana u Bolšoj Ledenoj Palači odlučivala je o suparniku Finske u četvrtfinalu Olimpijskih igara. Domaćini su se susreli s posljednjeplasiranom momčadi Norveške...

Problemi u realizaciji i traženje pravih linija na ruskoj strani potrajali su dobar dio utakmice osmine finala. Konačni rezultat od 4:0 govori o puno impresivnijoj ruskoj izvedbi nego što je ona to bila. Efikasna obrana Norvežana, s dobrim Larsom Haugenom na vratima, i najprije prepasivna, a kasnije poprilično grčevita igra Rusa obilježili su susret.

Nakon prve trećine bez pogodaka, Alexander Radulov, najbolji i prečesto jedini napadač Rusije koji je igrao na visokom nivou, zabija svoj prvi pogodak lijepom akcijom oko gola. Pred sam kraj trećine sudjeluje u drugom pogotku Rusije – njegov udarac odbija se od okvira i Ilja Kovalčuk ga kupi i zabija za mirnije vodstvo na drugom odmoru.

Zadnja dva gola pala su u zadnje dvije minute, najprije su Norvežani izvadili vratara i nakon velikog broja dodavanja Radulov uspijeva zabiti svoj drugi gol na utakmici, a trideset sekundi kasnije, s Haugenom na vratima, Aleksej Terešenko koristi još jednu gužvu pred golom i šalje pak u gornji kut.

Momčad Norveške odigrala je bez jednog od najboljih igrača, Matsa Zuccarella zbog ozljede lijeve ruke.

Pavel Dacjuk upisao je asistencije na prva tri gola, Sergej Bobrovskij obranio je dvadeset i dva pokušaja na vrata, a prva linija Rusije je ponovo ostala zatvorena. Powerplay jedinice, na čiju vježbu su Rusi potrošili dobar dio treninga jučer, ostale su bez pogotka u tri prilike.

Rusija će se sutra u 16:30 h po lokalnom vremenu susresti s Finskom u četvrtfinalu Olimpijskih igara.

Osmina finala
Rusija – Norveška 4:0 (0:0; 2:0; 2:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.02.2014. u 18:43
    sada tek dolazi ono pakleno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2014. u 17:59
    jedva
    Obrisan korisnik