Zimski sportovi

Iznenađenje u Bolšoju, Česi pokazali zube

Ana Legradi • utorak, 18.02.2014.
Iznenađenje u Bolšoju, Česi pokazali zube
Foto: EPA

Večeras su odigrana i posljednja dva susreta osmine finala hokejskog turnira u Sočiju. Švicarci su završili svoje poslove u Rusiji, Latvija je na iznenađenje uzela pobjedu uz 3:1. U "čehoslovačkom" ogledu manje više očekivano su Česi bili bolji rezultatom 5:3.

Švicarska - Latvija 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

Reprezentacija Latvije je svoj četvrtfinalni nastup protiv Švicaraca započela sjajnim otvaranjem uz dva pogotka u prvih deset minuta susreta. Led je probio Oskars Bartulis, a rezultat je povećao Lauris Darzins. Nakon pritiska švicarske obrane u prvim minutama druge trećine latvijska klupa je zatražila dvije minute predaha.

U 35. minuti Martin Pluss je smanjio rezultat na 1:2 za Švicarsku. U posljednjem dijelu Latvijci su zadržali vodstvo i na krilima Darzinsa, napadača Dinama iz Rige, postavili konačnih 3:1, a četvrtfinalu ih očekuje momčad Kanade.

Češka - Slovačka 5:3 (3:0, 1:1, 1:2)

Slovačka nije uspjela uloviti posljednji vlak za četvrtfinale. U zanimljivom ogledu Česi su pokazali zube i završili susret pobjedom, zamah su uzeli već u prvom dijelu pogocima Alesa Hemskyja, Romana Červenke i Davida Krejcija.

Červenka je povećao vodstvo na 4:0 u 35. minuti nakon čega je uslijedilo prizemljenje sa slovačke klupe. Dašak nade im je vratio Marian Hossa u 38. minuti i nastavio na početku trećeg dijela u 47. minuti. Na 3:4 smanjuje Tomaš Surovy.

Slovaci su posljednjih 60 sekundi pokušali iskoristiti izlazak golmana Jana Lacija iz igre, ali izjednačenje publika nije dočekala. Priliku je iskoristio Tomas Plekanec za konačnih 5:3. Česi će u četvrtfinalu zaigrati protiv reprezentacije SAD-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • lambik18.02.2014. u 23:26
    Bravo Latvija!
    lambik