Zimski sportovi

Norvežanima zlato u miješanoj štafeti

Martina Oštrić • srijeda, 19.02.2014.
Norvežanima zlato u miješanoj štafeti
Foto: EPA

Miješana reprezentacija Norveške osvojila je zlato na natjecanju u biatlonu. Norvežani su slavili ispred reprezentacija Češke i Italije, no sve oči bile su uperene u jednog čovjeka...

Norveška reprezentacija osvojila je prvo olimpijsko zlato u miješanim parovima u biatlonu. Reprezentacija sastavljena od Tore Berger, Tiril Eckhoff, Emila Svendsena te Ole Einara Bjoerndalena za 32,6 sekundi bila je brža od svojih prvih pratitelja Čeha. Od spomenutog četverca tek je Berger promašila dvije mete. Svi ostali bili su precizni.

Ipak, kod Norvežana se najviše istaknuo Bjoerndalen. 40-godišnjak je ovim zlatom došao do ukupno 13. medalje u karijeri, čime je prestigao sunarodnjaka Bjorna Daelija. Do apsolutnog rekorda ZOI, od 14 medalja, može doći u subotu, kada je na rasporedu muška momčadska štafeta.

Ondrej Moravec, Gabriela Soukalova, Jaroslav Soukup te Veronika Vitkova donijeli su Češkoj srebro. Uz uz već spomenute 32 sekunde zaostatka, Česi su imali čak sedam promašaja. Treće mjesto pripalo je Talijanima s 58,2 sekunde zaostatka.

Rezultati natjecanja:
1. Norveška 1:09:17,0 (2)
2. Češka + 32,6 sekundi (7)
3. Italija + 58,2 sek (6)
4. Njemačka + 1:41,3 min (9)
5. Rusija 1:47,4 min (9)
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.02.2014. u 19:43
    iskreno se nadam da za par godina nece bit afera oko ovog kralja...
    Obrisan korisnik